Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά FedHATTA: Επισφραγίστηκε η κλαδική συμφωνία για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου...

FedHATTA: Επισφραγίστηκε η κλαδική συμφωνία για τον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Δεκάδες εκατομμύρια ομογενείς αλλά και ξένους τουρίστες στοχεύει να προσελκύσει τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου η νέα σύμπραξη των τουριστικών γραφείων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, η οποία επισφραγίσθηκε κι επισήμως την Πέμπτη, έπειτα από την υπογραφή του κοινού Συμφώνου και από την κυπριακή πλευρά, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά.

Σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Τουρισμού, οι πρόεδροι των φορέων τουριστικών γραφείων Ελλάδας και Κύπρου, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, και κ. Ντίνος Κακκουρας, από το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, ACTA, επικύρωσαν την τριεθνή συνεργασία στον τουρισμό.

Η συμφωνία, πρωτοβουλία της FedHATTA, προβλέπει τη δημιουργία κοινού τουριστικού φορέα, με τίτλο ΕΜΤΤΑAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), ο οποίος θα ασχολείται με την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Α. Μεσογείου.

Ο φορέας θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργιών ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία των 3 συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού. Οι παραπάνω χώρες σε συνδυασμό με την Ελλάδα, θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να «ενωθεί» τουριστικά η ευρύτερη περιοχή καθώς προοδευτικά θα συμμετάσχουν και άλλοι Σύνδεσμοι.

Οι στόχοι του ενιαίου φορέα περιστρέφονται γύρω από την προσέλκυση ομογενών από τις 3 χώρες, οι οποίοι όταν θα επιστρέφουν για διακοπές στις πατρίδες τους θα μπορούν να εντοπίζουν εύκολους τρόπους για να μεταβαίνουν στις υπόλοιπες χώρες που μετέχουν στη Συμφωνία, επεκτείνοντας το ταξίδι τους.

Τα πεδία συνεργασίας των 3 χωρών είναι τα ακόλουθα:
-Προωθητικές ενέργειες σε κύριες αγορές του εξωτερικού, με πιθανό target group δεκάδες εκατ. ομογενών αλλά και ξένων τουριστών από μεγάλες αγορές του εξωτερικού
-Ανταλλαγή καλών πρακτικών στον κλάδο των τουριστικών γραφείων και ανάπτυξη συμπληρωματικών επαφών
-Αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των τουριστικών γραφείων αλλά και ο τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή της Α. Μεσογείου, δεδομένου ότι πολλά από αυτά είναι κοινά για τις 3 χώρες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι 2 φορείς συμφώνησαν να προωθήσουν, σε πρώτη φάση, τη συνεργασία τους στις σχολικές εκδρομές μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Η κ. Κουντουρά συνεχάρη τους φορείς για μια «εξαιρετική», όπως τη χαρακτήρισε, πρωτοβουλία, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή της σε αυτήν.

Αναφερόμενη τόσο στην πρωτοβουλία των φορέων όσο και στις κοινές δράσεις που σχεδιάζουν και θα συμβάλουν στην ενίσχυση των συνεργασιών στην περιοχή, η υπουργός δήλωσε: «Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο μέσα από την προσέλκυση νέων τουριστικών μεριδίων και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών. Ενωμένοι,μπορούμε να πετύχουμε τα μέγιστα”

Στη συνάντηση το “παρών” έδωσαν ακόμη, το μέλος ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Παλιούρας, η Λειτουργός Μάρκετινγκ & Πωλήσεων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ), κυρία Ιωάννα Χατζηκωστή και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών (ΣΑΑΕ), κ. Γιώργος Αντώναρος.

Από την πλευρά του Ισραήλ στην τριεθνή συμφωνία μετέχει η Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων και Συμβούλων της χώρας, ITΤAA.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.