Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ενεκρίθη το νομοσχέδιο που θεσπίζει κίνητρα προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών

Ενεκρίθη το νομοσχέδιο που θεσπίζει κίνητρα προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών

Ενεκρίθη από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, που εισάγει πλαίσιο στήριξης και προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών στη χώρα μας. Έως τις 4 Αυγούστου αναμένεται να ψηφισθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Με το παρόν σχέδιο νόμου δημιουργείται το θεσμικό πλαίσιο για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα μέσω της παροχής επενδυτικού κινήτρου, το οποίο θα αφορά δραστηριότητες παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων.

Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται η τόνωση της εγχώριας οικονομίας η οποία θα επιτευχθεί με την προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδυτών και συνακόλουθη ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της αύξησης της απασχόλησης , της ανάσχεσης του φαινομένου της φυγής μυαλών (brain drain) και ιδιαίτερα των εξειδικευμένων στο χώρο της οπτικοακουστικής παραγωγής, της ανάπτυξης εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, της δημιουργίας υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και να διαμορφώσει μια νέα εξωστρεφή εθνική ταυτότητα (branding) αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Παρόντες στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, προκειμένου να στηρίξουν το νομοσχέδιο που θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση της μεγάλης επενδυτικής πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του HOLLYWOOD για τη δημιουργία μόνιμων κινηματογραφικών studios και σχολής κινηματογράφου στη Σύρο.

Υπενθυμίζεται ότι το πρότζεκτ με τίτλο “Το Ελληνικό Κινηματογραφικό Σχέδιο στη Σύρο” κατατέθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου αυτή να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών με τα ίδια επενδυτικά κίνητρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη.

Η επένδυση φέρει την υπογραφή ενός εκ των κορυφαίων σκηνοθετών-παραγωγών του Χόλιγουντ, του Steven Bernstein, ενώ στην επενδυτική ομάδα συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι παραγωγοί, σκηνοθέτες και κινηματογραφιστές όπως οι Richard Gladstein, Andrew Lane, Martin Meunier, George Macropulos και Gary Romolo Fiorelli.

Το ύψος μόνο της αρχικής επένδυσης προϋπολογίζεται στα 6,5 εκατομμύρια ευρώ με προοπτική να εκτιναχθεί κατά πολύ περισσότερο με την ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου.

Ικανοποιημένοι από τα άριστα αποτελέσματα της συζήτησης ενώπιον της αρμοδίου Κοινοβουλευτικής Επιτροπής οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την υλοποίηση του project που φιλοδοξεί να βάλει τη Σύρο και τα νησιά μας δυναμικά στο «παιχνίδι» των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών, με τεράστια οφέλη για την οικονομία και τον τουρισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου:

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ως περιφερειακή αρχή, ζητήσαμε να θεσπιστούν κίνητρα για την παραγωγή ταινιών στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι πολύ μεγάλο και είναι καιρός να σταματήσουμε να κλωτσάμε ευκαιρίες και εισόδημα» .

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχουν κατατεθεί, μέχρι στιγμής, 15 προτάσεις για γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών στα νησιά.

«Επιτέλους ας σταματήσουμε να πετάμε χρήμα και δωρεάν διαφήμιση» είπε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η αρχή έγινε με την κατάθεση του νομοσχεδίου.

«Ο δρόμος είναι μακρύς, ανέφερε, αλλά θα τον διαβούμε με επιτυχία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.