Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ- Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ- Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σημείο συνάντησης της πλούσιας πολιτισμικής κληρονομιάς των παραδοσιακών χορών είναι το 6ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων, που πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά στην Έδεσσα με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνδιοργανωτές τους πολιτιστικούς συλλόγους της Έδεσσας, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στο γήπεδο Έδεσσας, στις 18.30, με τίτλο «Ο χορός είναι ζωή».
Στη διοργάνωση συμμετέχουν εθελοντικά χορευτικά τμήματα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία, τα νησιά, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο. Κάθε θεματική ενότητα θα αναδεικνύει και διαφορετικό κομμάτι της πλούσιας ελληνικής παράδοσης, με το αντίστοιχο χορευτικό τμήμα να έχει ως σημείο έναρξης διαφορετική τοποθεσία της Έδεσσας όπου με τη συνοδεία μουσικής θα διανύει μια διαδρομή προς το εθνικό στάδιο της πόλης. Εκεί, στο γήπεδο Έδεσσας θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας κάθε χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει, σε διαφορετικούς κυκλικούς σχηματισμούς, χορούς αντιπροσωπευτικούς της περιοχής του.
«Η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, την οποία οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας διατηρούν και αναδεικνύουν μέσα από μεγάλες διοργανώσεις, όπως η εκδήλωση «Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ», αντικατοπτρίζει την ποιότητα των ανθρώπων που προβάλλουν και μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές τα έθιμα και τις παραδόσεις τους. Ο πολιτισμός ενώνει και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στηρίζει με όλα της τα μέσα δράσεις, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, για την ανάδειξη και προβολή των πολιτισμικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και της Κεντρικής Μακεδονίας» ανέφερε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά για την εκδήλωση.
Την εκδήλωση-αφιέρωμα στην πλούσια ελληνική παράδοση συνδιοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Έδεσσας – Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Σύλλογος Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού, Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Έδεσσας «Απεί Ρωτάν».
Στην εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας και της Τουριστικής Έδεσσας Α.Ε, συμμετέχουν εθελοντικά επιχειρήσεις καθώς και δημότες της Πέλλας, προκειμένου να υπάρξει μια άρτια διοργάνωση σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο φιλοξενίας για τους παρευρισκομένους και τους επισκέπτες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατόπιν συνεννόησης με το Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.