Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τους τέσσερις πρέσβεις των χωρών του Βίσεγκραντ, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου...

Τους τέσσερις πρέσβεις των χωρών του Βίσεγκραντ, δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Διερευνήθηκαν πεδία συνεργασίας κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ του Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειών της Πολωνίας, Τσεχίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας
Την επίσκεψη των τεσσάρων πρέσβεων των χωρών του Βίσεγκραντ στην Ελλάδα, Anna Barbarzak της Πολωνίας, Jan Bondy της Τσεχίας, Erik Haupt της Ουγγαρίας και Peter Michalko της Σλοβακίας,  δέχθηκε σήμερα, Δευτέρα στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Την διάρκεια της εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψης, έγινε εκτενής συζήτηση αλληλοενημέρωσης για θέματα που αφορούν τις Περιφέρειες των πέντε χωρών και τα  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και διερευνήθηκαν τα πεδία και οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως το τουρισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία και το εμπόριο.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, παρουσίασε στους τέσσερις πρέσβεις το προφίλ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ως της μεγαλύτερης νησιωτικής Περιφέρειας, η οποία δέχεται ετησίως το μεγαλύτερο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού στη Ελλάδα, παράλληλα με τα προβλήματα που απορρέουν από την νησιωτικότητα και την ανάγκη, οι ειδικές πολιτικές για τις νησιωτικές Περιφέρειες της Ευρώπης, να μην έχουν προαιρετικό, αλλά δεσμευτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη.
Ο κ. Χατζημάρκος χαιρέτισε ως ιδιαίτερα θετική την πρόθεση των πρέσβεων των τεσσάρων χωρών να προωθήσουν την διαπεριφερειακή συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, με δεδομένο ότι η Ρόδος και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου αποτελούν εξαιρετικά δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στις χώρες αυτές. Προκειμένου η σημερινή συνάντηση να έχει συνέχεια και να μην εξαντληθεί σε επίπεδο εθιμοτυπίας, ο Περιφερειάρχης πρότεινε στους τέσσερις πρέσβεις τη διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Περιφερειών της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, αναλόγως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των Περιφερειών αυτών. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.