Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης ο...

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας για το Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, που έγινε στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας στο περιθώριο της εκδήλωσης συνομίλησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.
Μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:
«Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη. Στη Θεσσαλονίκη, το εβραϊκό στοιχείο έχει μακραίωνη ιστορία και προσφορά και οι μνήμες παραμένουν ζωντανές χάρη στις προσπάθειες της Ισραηλιτικής Κοινότητας, αλλά και των τοπικών φορέων. Η πλακέτα θα τοποθετηθεί στο υπό δημιουργία Μουσείο Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, στο χώρο όπου ξεκινούσαν τα τρένα του θανάτου με τους Εβραίους συμπολίτες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ηγέτες της Ελλάδας και του Ισραήλ για την κοινή βούλησή τους να τιμήσουν την ιστορία, τις μνήμες και την παράδοση μιας πόλης, που χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν ‘Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων’. Ο συμβολισμός της διεξαγωγής της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και της ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας – Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη συνάδει με την παράδοση της πρωτεύουσας της Μακεδονίας μας και είναι πολύ ισχυρός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.