Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρεμιέρα το «Ξά μου» στις 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους-Μια ταινία «γεμάτη» Κρήτη...

Πρεμιέρα το «Ξά μου» στις 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους-Μια ταινία «γεμάτη» Κρήτη και πολλαπλά μηνύματα με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ανοιχτό κάλεσμα στους Κρητικούς και γενικότερα σε όλους τους Έλληνες στη πρεμιέρα της ταινίας «Ξά μου» την Πέμπτη 15 Ιουνίου στους κινηματογράφους της χώρας, απεύθυναν σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης η συμπατριώτισσα μας σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη, ο πρωταγωνιστής και διεθνούς εμβέλειας ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης και όλοι οι συντελεστές του έργου.

Είναι μια ταινία, που έχει την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και όπως είπαν οι συντελεστές της είναι «γεμάτη Κρήτη» και προβάλλει το νησί μας. Όπως ανέφερε η σεναριογράφος-σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη το σενάριο της ταινίας «περιγράφει την απάντηση του Τζώνη στην ξαφνική απόλυσή του από διευθυντής ξενοδοχείου, μέσα στην οικονομική κρίση, είναι το να φτιάξει κι αυτός το «δικό του σπήλαιο». Από τη γυναίκα και τα παιδιά του όμως, ως τους τυχαίους συνοδοιπόρους του στην Κρήτη, θα παρακινηθεί σε απρόοπτα και αναζωογονητικά βιώματα κοντά στη γη και τη φύση που ίσως τον φέρουν αντιμέτωπο με την ίδια τη δύναμη και τη θέληση του εαυτού του, με την «εξά» του και με όλα όσα υπάρχουν γύρω μας και δεν τα βλέπουμε».

Η ταινία όπως είπε η σκηνοθέτης ονομάστηκε «Ξά μου» από την μετάφραση της λέξης ~ Ξα μου >εξά μου = στην εξουσία μου (Ερμηνεία: Κάνω αυτό που πιστεύω, παίρνω την ευθύνη, δικό μου θέμα τι θα κάνω, ας το πάνω μου).

Η κα. Φανουράκη πρόσθεσε, ότι, για την ταινία η Κρητική γη «αποτελεί όχι απλώς πεδίο δράσης αλλά οργανικό κομμάτι της ταινίας και φέρνοντας στο μυαλό την «αλληγορία  του σπηλαίου» του Πλάτωνα, το «ΞΑ ΜΟΥ» δεν είναι μια ταινία για την Ελληνική κρίση. Είναι μια αισιόδοξη ταινία για όλες τις κρίσεις, εκείνες που καταρρίπτουν τις σταθερές και μας αναγκάζουν να επαναεφεύρουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, τη γη… και τον κόσμο γύρω μας».

Το έργο είναι γυρισμένο εξ’ ολοκλήρου στην Κρήτη, το «Ξα Μου» είναι μια ζωντανή συνύπαρξη μεταξύ ηθοποιών και μη ηθοποιών. Με τους Γιώργο Χωραφά, Λευτέρη Ελευθερίου, Σοφία Χιλλ, Άννα Φόνσου, Ζωή Χωραφά, Τατιάνα Καλάντζη, Νίκο Μπουσδούκο, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Πετράκη κ.ά. να συναντούν ντόπιους αγρότες, αμπελουργούς, κτηνοτρόφους, τυροκόμους και ψαράδες, ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη μια αισιόδοξη ιστορία μυθοπλασίας με στοιχεία ηθογραφίας σε σενάριο Κλειώς Φανουράκη. Η ίδια σεναριογράφος-σκηνοθέτης στις δηλώσεις της

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.