Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά “Ο Θησέας και ο Μινώταυρος” για τον ελληνικό τουρισμό

“Ο Θησέας και ο Μινώταυρος” για τον ελληνικό τουρισμό

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA συνάντησε την Greek Myth Experience και την σκηνοθέτιδα Σοφία Σπυράτου και συζήτησαν εκτενώς για την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν μια πρωτοποριακή θεατρική παράσταση-δρώμενο με τίτλο “The Myth of Theseus and the Minotaur”.

Πρόκειται για ένα μουσικό χοροθέατρο, το οποίο απευθύνεται αποκλειστικά στο δίκτυο των τουριστικών γραφείων και tour operators, καθώς έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρουσιάζει την ελληνική μυθολογία στους ταξιδιώτες της χώρας μας με τρόπο ευχάριστο, καλαίσθητο και ουσιαστικό. Οι θεατές καλούνται να συμμετέχουν στο θέαμα, ξεδιπλώνοντας τον δικό τους προσωπικό μίτο.
Η παράσταση είναι ειδικά διαμορφωμένη για το κοινό των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα, έχει διάρκεια περίπου 1 ώρας, διαθέτει υπέρτιτλους σε οποιαδήποτε γλώσσα συμφωνηθεί για τις ανάγκες των γκρουπ, και ανοίγει τις πόρτες της την 1η Ιουνίου, για καθημερινές πρωινές και βραδινές παραστάσεις, στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ.
Η κυρία Σοφία Σπυράτου μας ξεδίπλωσε την οπτική της για την παράσταση, με τα παρακάτω λόγια: «Το δρώμενο είναι ένα ταξίδι μέσα από το οποίο αποτυπώνεται η σύζευξη δύο πολιτισμών. Από την μια ο Αττικός πολιτισμός του πνεύματος, του φωτός, της φιλοσοφίας και από την άλλη ο Κρητικός πολιτισμός, της παντοκρατορίας και του μυστικισμού, με τα υπέργεια παλάτια και τους υπόγειους λαβύρινθους. Η σοφία και το φως της Αττικής βρίσκονται στην Κρήτη για να δαμάσουν τη δύναμη, με την μορφή του Ταύρου».
Και συνεχίζει: «Γενικά δεν προσεγγίζω μια παράσταση με την καθαρά τουριστική της αποτύπωση, καθώς κάθε έργο θα πρέπει να συναντά το Σήμερα. Η παράδοσή μας έχει ρίζες και φύλλα. Εγώ η ίδια είμαι ένα φύλλο της παράδοσης. Η μουσική είναι μια σύνθεση από παραδοσιακές μελωδίες, ενορχηστρωμένες με jazz και ethnic τρόπο, για να ενθουσιάζει και να είναι πιο φιλική στο σημερινό άκουσμα. Όσο αφορά την κίνηση από τους ηθοποιούς και χορευτές, έχουν αποτυπωθεί ιερές και αναγνωρίσιμες χειρονομίες και κινήσεις από την αγγειογραφία μας, μέσα από σύγχρονο χορό, γήινο και στιβαρό. Αναφορικά με την γλώσσα, καθώς οι τουρίστες δεν μιλούν ελληνικά, θα ακουστούν αρχαία γνωμικά στην αρχαία ελληνική γλώσσα, για τα οποία γνωστοποιείται και η μετάφραση, αλλά και το όνομα του φιλοσόφου ή ποιητή που τα εξέφρασε».

Η σκηνοθέτιδα, αγγίζει με σεβασμό την ελληνική μυθολογία και εγγυάται το αισθητικό αποτέλεσμα το οποίο αναβαθμίζουν τα φαντασμαγορικά σκηνικά, η δυνατή μουσική, τα πρωτότυπα κοστούμια και –κυρίως- οι επιλεγμένοι διάλογοι στα αρχαία ελληνικά! Όλο το θέατρο, από την είσοδο έως και την σκηνή, είναι διαμορφωμένο ως μινωικό παλάτι, ώστε ο θεατής να βιώνει την ατμόσφαιρα του μύθου.

Η FedHATTA προτείνει στα τουριστικά γραφεία της χώρας να λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό το θέαμα στις προτάσεις τους, καθώς είναι μια πρωτοβουλία που αναβαθμίζει το ελληνικό τουριστικό μας προϊόν.