Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στη Διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στο...

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής στη Διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στο Σικάγο

Η Ελληνική Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής συμμετείχε στη Διημερίδα για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα που συνδιοργανώθηκε από τον ΙΣΑ, τον Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ, την ΚΕΔΕ και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Σικάγο, στις 28 και 29 Απριλίου 2017, στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Σκοπός της Διημερίδας ήταν να αναδειχθούν οι ευοίωνες προοπτικές για επενδύσεις στον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα με ομιλητές επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας και των ΗΠΑ και ακροατήριο τους ομογενείς, κυρίως Ιατρούς και επενδυτές. Η Διημερίδα αποτέλεσε την τρίτη επιστημονική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μετά τις Διημερίδες της Νέας Υόρκης και του Μόντρεαλ.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας κ. Κωνσταντίνος Κουσκούκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη προβολής του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα και στην απεριόριστη δυναμική ανάπτυξης κέντρων Ιαματικής Θεραπείας και Θαλασσοθεραπείας, καθώς και στην προοπτική σύναψης συμφωνιών συνεργασίας με την επιστημονική και επιχειρηματική κοινότητα των ΗΠΑ.

Η ιαματική ιατρική ως συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος σε πολυάριθμες παθήσεις καθιστά τον ασθενή αναγκαστικό repeater, αφενός επειδή είναι υποχρεωτική για 21 μέρες ανά εξάμηνο και διά βίου, και αφετέρου, επειδή η διάρκεια της θεραπείας είναι μόλις 20 λεπτά, υπάρχει άφθονος ελεύθερος χρόνος που μπορεί να αξιοποιηθεί με ένα φάσμα δραστηριοτήτων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, το οποίο εξασφαλίζει προστιθέμενη αξία στις υπηρεσίες ιαματικής ιατρικής και επιπλέον αυξάνει και τον κύκλο εργασιών.

Ο Καθηγητής Κ. Κουσκούκης τόνισε ιδιαίτερα ότι ο Τουρισμός Υγείας αποτελεί εκτελεστικό βραχίονα της ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας, καθόσον ο συνδυασμός των υπηρεσιών υγείας με όλες τις ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού στο εξαιρετικό βιοκλίμα της Ελλάδας καθιερώνουν τη χώρα μας ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο σημαντικό ρόλο της δημιουργίας του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Ιατρών, ιδέα που εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ, κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Ελλάδας ως λίκνο της εκπαίδευσης, προσελκύοντας επιστήμονες από όλο τον κόσμο, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να μετεκπαιδευτούν στα μεγαλύτερα ιατρικά κέντρα του κόσμου και ενώνοντας τους Έλληνες επιστήμονες ανά τον κόσμο σε ένα δυνατό επιστημονικό δίκτυο.