Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συναντήσεις του Γ. Τζιάλλα στο World Tourism Forum στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Συναντήσεις του Γ. Τζιάλλα στο World Tourism Forum στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας με τον   επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. ΑlainDupeyras

Κατά τη διάρκεια του  Παγκόσμιου Φόρουμ για τον Τουρισμό στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο  Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες για θέματα τουριστικής συνεργασίας και επενδύσεων.
 
Σε συνάντησή του με τον Υφυπουργό Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων της Ελβετίας, κ. Richard Kampf, o κ. Τζιάλλας παρουσίασε το επενδυτικό περιβάλλον στον τουρισμό  και τις νέες ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική για την προώθηση της Ελλάδος ως παγκόσμιου προορισμού  365 ημέρες το χρόνο.
 
Συζητήθηκαν επίσης οι  δυνατότητες συνεργασίας στην αξιοποίηση της εμπειρίας της Ελβετίας και της παροχής τεχνογνωσίας όσον αφορά ειδικότερα την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.
 
Επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω ψηφιακών πλατφορμών, φαινόμενο, που λόγω της  ραγδαίας ανάπτυξής του,  απασχολεί και την Ελβετία σε θεσμικό επίπεδο για τη διαμόρφωση του πλαισίου αντιμετώπισής του.
Στη συνάντηση με τον Επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας κ. Juerg Schmid συζητήθηκαν θέματα επενδύσεων και θεματικού τουρισμού, καθώς και η δυνατότητα διοργάνωσης ημερίδας με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο χωρών, για τις   προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης.
 
Ο  Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε επίσης  με τον επικεφαλής του τουριστικού τμήματος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κ. Αlain Dupeyras, εν όψει της προγραμματιζόμενης για τα τέλη Μαΐου επίσκεψης του κ. Τζιάλλα στην έδρα του Οργανισμού  στο Παρίσι με θέμα  την ενδυνάμωση  της συνεργασίας του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.