Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ίδρυμα Coca-Cola: 6 εκατ. δολάρια σε νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Ίδρυμα Coca-Cola: 6 εκατ. δολάρια σε νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Ίδρυμα Coca-Cola: 6 εκατ. δολάρια σε νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
Celestyal Cruises

Στο ποσό των 6 εκατ. δολαρίων ανέρχεται η συνολική επένδυση του ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) στην Ελλάδα, από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ίδρυμα έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε προγράμματα που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών θεμάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η στήριξη των νέων και συνεχίζει προς την ίδια κατεύθυνση, με μια νέα δωρεά 500.000 δολαρίων για το 2017-2018, φθάνοντας συνολικά στα 6 εκατ. δολάρια.

Στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της εταιρείας να στηρίζει τους νέους της Ελλάδας, η νέα δωρεά αφορά σε προγράμματα ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και απασχολησιμότητας.

Ειδικότερα, με το ποσό των 500.000 ευρώ θα ενισχυθούν τρία σημαντικά προγράμματα:

– Μετά την επιτυχία του 2015 και 2016, οι Τhink Young Σχολές Επιχειρηματικότητας επιστρέφουν στην Ελλάδα σε 4 πόλεις σε συνεργασία με την διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση Think Young, προσφέροντας σε νέους Έλληνες τα εφόδια να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματική πραγματικότητα.

– Το πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης απασχόλησης ReGeneration, το οποίο η Coca-Cola υποστηρίζει τα τελευταία 4 χρόνια, θα ενισχυθεί περαιτέρω μέσω της χρηματοδότησης του προγράμματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης, το οποίο θα προσφέρει σε ταλαντούχους νέους της χώρας μας τις αναγκαίες δεξιότητες που απαιτεί η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και της πληροφορικής.

Το πρόγραμμα Counting Stars, που στόχο έχει να στηρίξει νέες γυναίκες ανά την Ελλάδα να ξεκινήσουν μια ιδέα και να την κάνουν πραγματικότητα ή να ενδυναμώσουν την ήδη υπάρχουσα επιχείρησή τους. Το πρόγραμμα δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή και η βιοτεχνία.

“Με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola, στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία, με επίκεντρο τους νέους που αποτελούν την καρδιά και το μέλλον της χώρας μας”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Νεκταρία Μητράκου, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα.

Τα προγράμματα

Οι Σχολές Επιχειρηματικότητας, που ίδρυσε η διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση Think Young, αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εκπαίδευσης νέων επίδοξων επιχειρηματιών, όπου καταξιωμένοι επιχειρηματίες αναλαμβάνουν το ρόλο των καθηγητών / μεντόρων και βοηθούν τους νέους να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες. Στις εκπαιδευτικές του δράσεις έχουν μέχρι σήμερα συμμετάσχει πάνω από 300 άτομα, ενώ το 2016 σημειώθηκε 200% αύξηση στις αιτήσεις συμμετοχών σε σχέση με το 2015.

Για το 2017, οι Σχολές Επιχειρηματικότητας θα ταξιδέψουν σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα με στόχο να προσεγγίσουν επιπλέον 400 νέους, οι οποίοι θα αναδείξουν το επιχειρηματικό τους ταλέντο.

Το ReGeneration είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης που απευθύνεται σε ταλαντούχους νέους πτυχιούχους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και να ξεχωρίσουν εδώ, αλλά και σε εταιρείες που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες. Το πρόγραμμα προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση σε πολυεθνικές και μικρομεσαίες εταιρίες στην Ελλάδα, 50 ώρες εκπαίδευσης με έμφαση στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας. Μέσω του ReGeneration, περισσότεροι από 300 νέοι έχουν ήδη απασχοληθεί σε περισσότερες από 90 εταιρίες, με το 80% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα να έχει ανανεώσει τη σύμβασή του, αλλά και να έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες για την επαγγελματική και την προσωπική του εξέλιξη.

Το πρόγραμμα Counting Stars που υλοποιείται σε συνεργασία με το μη κυβερνητικό οργανισμό MeXoXo προσφέρει επιχειρηματική στήριξη και καθοδήγηση σε γυναίκες που πραγματοποιούν συνεταιριστικές ή ατομικές επιχειρηματικές προσπάθειες ανά την Ελλάδα.

Επιδίωξη του προγράμματος για το 2017-2018 είναι, με τη στήριξη και του Ιδρύματος της Coca-Cola να ενισχύσει 600 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους εκπαίδευση και καθοδήγηση, μέσα από προσωπικές συναντήσεις και ομαδικά ενημερωτικά σεμινάρια και δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα ξεχωρίζει γιατί, εκτός από τις οκτάωρες ομαδικές εκπαιδευτικές συναντήσεις, οι άνθρωποι της MeXoXo αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα σε μια ατομική συνάντηση με την κάθε γυναίκα που συμμετέχει στο πρόγραμμα, με στόχο να κατανοήσει και να αναπτύξει καλύτερα τις ανάγκες και τις ιδέες της. Με αυτόν τον τρόπο, αυτή η εξατομικευμένη συμβουλευτική συνάντηση τη βοηθάει να εξελίξει την επιχειρηματική της ιδέα και να αναλάβει δράση για να την κάνει πραγματικότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.