Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Press trips από τον ΕΟΤ για προβολή ελληνικών προορισμών

Press trips από τον ΕΟΤ για προβολή ελληνικών προορισμών

Βραβεία σε Ελληνικές παραλίες από την EUCC

Σειρά δημοσιογραφικών ταξιδιών (press trips) για συντάκτες μεγάλων διεθνών ΜΜΕ και ταξιδιωτικών οδηγών έχουν προγραμματίσει το προσεχές διάστημα τα Γραφεία του ΕΟΤ στη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία & Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Αυστρία, αντιστοίχως, με στόχο την προβολή περισσότερο ή λιγότερο γνωστών ελληνικών προορισμών, καθώς και των ειδικών μορφών τουρισμού που προσφέρουν οι περιοχές αυτές.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο press trip που διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας, από τις 24 έως τις 27 Απριλίου τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο ταξιδιωτικός συντάκτης του γαλλικού περιοδικού «Femme Actuelle» Jean-Pierre Reymond, για τις ανάγκες δισέλιδου ρεπορτάζ που θα επικεντρώνεται στον πολιτιστικό τουρισμό και τον τουρισμό ήλιου και θάλασσας. Το «Femme Actuelle» αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή περιοδικά στην Γαλλία με αναγνωσιμότητα που ξεπερνά τα 4 εκ. αναγνώστες / εβδομάδα, ενώ το άρθρο θα δημοσιευτεί επίσης και στην ιστοσελίδα του την οποία κάθε μήνα επισκέπτονται περισσότεροι από 5 εκ. χρήστες.

Επίσης, από την 1η Μαΐου και έως τις 10 Ιουλίου στην Ελλάδα θα βρεθεί ο συντάκτης των ταξιδιωτικών οδηγών «The Rough Guide to Greece» και «The Rough Guide to the Greek Islands» John Malathronas, στο πλαίσιο press trip που οργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας. Κατά την παραμονή του στη χώρα, ο κ. Malathronas θα επισκεφθεί την Αθήνα, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία, τα Κύθηρα, την Κύθνο, τη Φολέγανδρο, την Τήνο, την Άνδρο, τη Νάξο, τη Μήλο κ.ά., προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφοριακό υλικό για την επικαιροποίηση των δημοφιλών αυτών ταξιδιωτικών οδηγών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο οδηγός «The Rough Guide to Greece» εκδίδεται από το 1982 και είναι ο πρώτος που κυκλοφόρησε ο εκδοτικός οργανισμός Rough Guides.

Εξάλλου, press trip στην Κω από τις 27 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου για τις ανεξάρτητες (freelance) δημοσιογράφους Anna Reting-Nassoufis και Sascha Retting, διοργανώνει το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας σε συνεργασία με τον Δήμο του νησιού. Οι συγκεκριμένες δημοσιογράφοι διατηρούν τακτική συνεργασία με την έγκριτη εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα «Die Welt», που έχει κυκλοφορία 200.000 φύλλων και αναγνωσιμότητα μεγαλύτερη των 760.000 αναγνωστών, ενώ αρθρογραφούν επίσης στις εφημερίδες «Sudkurier», «Passauer Neue Presse» και «Mitteldeutsche Zeitung».

Τέλος, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας υλοποιεί από τις 6 έως τις 11 Μαΐου press trip στην Κρήτη για δύο δημοσιογράφους του ιταλικού περιοδικού «Touring Club Italiano», προκειμένου να προβληθούν εναλλακτικές όψεις του νησιού, ενώ το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας διοργανώνει από τις 10 έως τις 14 Μαΐου press trip στην Κέρκυρα και τους Παξούς για τρεις από τους δημοφιλέστερους ελβετούς δημοσιογράφους και blogers, που εξειδικεύονται σε θέματα ταξιδίων, γαστρονομίας και life style.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.