Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών

Το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών

Ένα μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών προσβασιμότητας για ανθρώπους με αναπηρία, με την ονομασία «Accessibility Hackathon», διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας (UTech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 6 και 7 Μαΐου.
Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, σπουδαστές και φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη εφαρμογών που θα προωθούν λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρία.
Στόχος είναι να σχεδιαστούν πρωτότυπες προσβάσιμες εφαρμογές για το Διαδίκτυο και για τα κινητά τηλέφωνα (Web and mobile applications) και/ή εφαρμογές για τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρία γενικότερα.
Ο διαγωνισμός «Accessibility Hackathon» διοργανώνεται με την υποστήριξη και συνεργασία της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και τη συνεργασία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), της Google, της Κίνησης Καλλιτεχνών με Αναπηρία, του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών (ΕΙΚ) και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ).
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί έως τις 12 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.