Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» στον Ωρωπό – Η «άγνωστη» ιστορία και συμβολή των...

«1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» στον Ωρωπό – Η «άγνωστη» ιστορία και συμβολή των χωριών της Αττικής στην επανάσταση του 1821

“Ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη η έκδοση «1829 Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ» του Ωρωπιώτη ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Γιάννη Οδ. Γκιγκάκη“, υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου που συνδιοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαρτίου στον Ωρωπό από την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ωρωπού και την Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωρωπού, “γιατί βοηθά να γνωρίσει κανείς την «άγνωστη» ιστορία και συμβολή των χωριών της Αττικής στην επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της Αθήνας, η οποία ήταν αποτέλεσμα του ξεσηκωμού των χωριών της Αττικής και κυρίως των Αρβανιτών της περιοχής (25 Απριλίου)”.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού, ομιλητές ήταν ο ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας Δημήτρης Γιώτας, ο συγγραφέας και ποιητής Βασίλης Μαστροκώστας, ο ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Πυργάρης – Σκουρτανιώτης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για το βιβλίο όπου παρουσιάζονται οι άγνωστες μέχρι σήμερα μάχες του Ωρωπού που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να συμπεριληφθούν στα όρια του νεογέννητου Ελληνικού κράτους και η Αττική με τη Βοιωτία
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Νίκος Λούπης, ενώ την χαιρέτησαν ο δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου, ανέφερε, στον χαιρετισμό του, ότι “η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη γιατί βοηθά να γνωρίσει κανείς την «άγνωστη» ιστορία και συμβολή των χωριών της Αττικής στην επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση της Αθήνας, η οποία ήταν αποτέλεσμα του ξεσηκωμού των χωριών της Αττικής και κυρίως των Αρβανιτών της περιοχής (25 Απριλίου)”. Πρόσθεσε δε ότι “το βιβλίο αυτό είναι σημαντικό και για τον Ωρωπό, καθώς καταγράφονται σε αυτό όλα όσα διαδραματίστηκαν στην περιοχή την περίοδο της επανάστασης”.