Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση Ε.Ε.Α. με πρόεδρο ΕΑΕΕ κ. Δ. ΜΑΖΑΡΑΚΗ

Συνάντηση Ε.Ε.Α. με πρόεδρο ΕΑΕΕ κ. Δ. ΜΑΖΑΡΑΚΗ

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου με τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Λεβετσοβίτη και τον πρόεδρο του τμήματος υπηρεσιών κ. Κ. Λάμπρου επισκέφθηκαν σήμερα τα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και συναντήθηκαν με τον πρόεδρό της  κ. Δ. Μαζαράκη τον οποίο και συνεχάρησαν για την εκλογή του και την ανάληψη της προεδρίας της Ένωσης.

Κατά τη συνάντηση, αμοιβαίως, επισημάνθηκε το ενδιαφέρον για την ανάληψη κοινών δράσεων που θα ενισχύσουν τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης και αποβούν σε όφελος όσων εργάζονται στον κλάδο.

 Ο κ. Χατζηθεοδοσίου βεβαίωσε το ενδιαφέρον  του Ε.Ε.Α. για την άμεση εκκίνηση εποικοδομητικής συνεργασίας με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, και αναφέρθηκε σε σειρά θεμάτων –προτάσεων που θα συνδράμουν στην καλύτερη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Επίσης εστίασε στην σημασία που έχει η συνεργασία των συντελεστών της αγοράς με στόχο την αναβάθμιση της ιδιωτικής ασφάλισης και την δημιουργία καλύτερων συνθηκών για το ανθρώπινο δυναμικό κάθε βαθμίδας που απασχολείται στον κλάδο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα ο κ. Χατζηθεοδοσίου κατάθεσε στον κ Μαζαράκη υπόμνημα θεμάτων που αφορούν τον κλάδο προκειμένου να υπάρχει μια βάση διαλόγου και επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Τα θέματα που κατέγραψε το Ε.Ε.Α. στο υπόμνημά του και με στόχο όπως αναφέρεται να αντιμετωπιστούν από κοινού και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση και διεύρυνση της ασφαλιστικής αγοράς έχουν ως εξής:  1. Να συντονιστούν δράσεις και να δρομολογηθούν κοινές ενέργειες που θα αφορούν την ελάφρυνση βαρών στο φορολογικό και ασφαλιστικό των Διαμεσολαβητών.  2. Να επιδιωχθεί η διεύρυνση της Ασφαλιστικής Αγοράς μέσω κινήτρων όπως φοροαπαλλαγή για συμβόλαια Ζωής & Ομαδικά. 3. Να αντιμετωπιστεί το θέμα των ανασφάλιστων. 4. Να γίνει υποχρεωτική  η ασφάλιση μόλυνσης περιβάλλοντος από επιχειρήσεις. 5. Να δημιουργηθούν ΣΔΙΤ μεταξύ Κράτους & Ασφαλιστικής Βιομηχανίας 6. Να προωθηθεί η ασφαλιστική αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 7. Να συντονιστούν προσπάθειες για την επαναφορά του υγιούς ανταγωνισμού στο bancassurance και στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ και να εφαρμοστεί και για τις δύο κατηγορίες η οδηγία 30 & 31 της ΤτΕ 8. Την θέσπιση της υποχρεωτικότητας ασφάλισης από φυσικές καταστροφές, θέμα που ήδη έχει συζητηθεί με την πολιτεία και 9. Την επαναφορά του «δόκιμου ασφαλιστή» που έχει επίσης συζητηθεί με τον αρμόδιο υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  

Επίσης ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. εξέθεσε στον κ. Δ. Μαζαράκη και ειδικά θέματα που αφορούν αμιγώς τον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών και ζήτησε συγκεκριμένα: Να καταργηθεί το Δικαίωμα Συμβολαίου διότι δημιουργεί στρεβλώσεις στην ασφαλιστική αγορά και δίνει ψευδαισθήσεις στους καταναλωτές για δήθεν αισχροκέρδεια των Διαμεσολαβούντων. Να υπάρξει ενιαία σύμβαση των Διαμεσολαβητών για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες με προστασία των δικαιωμάτων τόσο των Διαμεσολαβητών όσο και των ασφαλιστικών εταιριών.  Να παταχθούν οι μαύροι κωδικοί με κοινή προσπάθεια Πολιτείας, Ασφαλιστικών Εταιριών και Διαμεσολαβητών. Να γίνουν κοινές εκδηλώσεις των Επιμελητηρίων της χώρας, και των ασφαλιστικών εταιριών με συμμετοχή των εκπροσώπων των Διαμεσολαβούντων για ενημέρωση επιχειρήσεων και καταναλωτών για τη χρησιμότητα της ασφάλισης. Να δρομολογηθεί από κοινού διαφήμιση σε όλα τα ΜΜΕ για ανάγκη ασφάλισης των Ελλήνων καταναλωτών & επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των χαμηλών εισοδημάτων και να εξεταστεί κατά πόσο μέρος του κόστους μπορεί να πληρωθεί και από τους Κοινωνικούς Φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.