Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή Δρυός», στο...

Σε παγκόσμια πρώτη το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή Δρυός», στο Μέγαρο Μουσικής

Σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάζεται το νέο έργο του Γιώργου Κουρουπού «Φωνή Δρυός», στο Μέγαρο Μουσικής, την ερχόμενη Τετάρτη, 22 του μηνός.

Ένα λυρικό τελετουργικό δράμα για σοπράνο, μπάσο, αφηγητή και ορχήστρα, εμπνευσμένο από το Μαντείο της Δωδώνης, σε κείμενα που επέλεξε ο συνθέτης από αυθεντικά ερωτήματα των επισκεπτών του Μαντείου της Δωδώνης στην αρχαιότητα: «Επιθυμία μου δεν ήταν να αναπαραστήσω τη αρχαία τελετή χρησμοδότησης» εξηγεί ο Γιώργος Κουρουπός, «αλλά να εκφράσω το δέος του ανθρώπου απέναντι στο άγνωστο και την προαιώνια προσπάθειά του να βρει απαντήσεις στα βασανιστικά ερωτήματα που, όπως καταμαρτυρούν τα πινακίδια της Δωδώνης, δεν άλλαξαν από τον Όμηρο έως σήμερα».

Την ορχήστρα της ΚΟΑ διευθύνει ο Μίλτος Λογιάδης και ερμηνεύει η σοπράνο, Άρτεμις Μπόγρη και ο μπάσος, Τάσος Αποστόλου. Αφηγήτρια είναι η Ιουλίτα Ηλιοπούλου, ενώ τις προβολές βίντεο που πλαισιώνουν εικαστικά τη συναυλία, επιμελείται ο Τάκης Μαυρωτάς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.