Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΤΡΩΑΣ» στο ΙΜΚ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ «ΤΡΩΑΣ» στο ΙΜΚ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
«ΤΡΩΑΣ» του Δημήτρη Δημητριάδη, Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος
Μέχρι την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 
(δεν θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις 
τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Απριλίου)


Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ανακοινώνουν την παράταση της παράστασης του έργου του Δημήτρη Δημητριάδη, «Τρωάς».
Έτσι, οι παραστάσεις δεν θα ολοκληρωθούν στις 4 Απριλίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, αλλά την Τρίτη 25 Απριλίου 2017. Δεν θα πραγματοποιηθούν μόνο οι παραστάσεις της Δευτέρας του Πάσχα 17 και της Τρίτης του Πάσχα 18 Απριλίου 2017.

  Λίγα λόγια για το έργο:
Η «Τρωάς» είναι ένα τρίδυμο, τρεις μονόλογοι σε τρία μέρη. Στο πρώτο, το καθένα από τα τρία πρόσωπα, Πρίαμος, Έκτωρ, Αστυάναξ, μιλά για το πώς βίωσε τον πόλεμο. Στο δεύτερο, το κάθε πρόσωπο μιλά ως ένας από τους άλλους τρεις. Στο τρίτο, μιλά η Τρωάς με τα λόγια και των τριών: μία φωνή που εμπεριέχει και τις τρεις γενιές και που τις υπερβαίνει, οδηγώντας σε μία ολική και τελική σύνοψη.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα:
«Ο πόλεμος ως ανθρώπινη αλήθεια, θα μπορούσε να γίνει, όπως και η θνητότητά του, ένας καταλυτικός μηχανισμός στα χέρια τού ίδιου του ανθρώπου, προκειμένου να μάθει και να καταλάβει, αλλά και να αποδεχθεί, το ποιος όντως είναι. Η αυτογνωσία όμως αυτή όχι μόνο δεν είναι υποφερτή από τον άνθρωπο, αλλά και, εξαιτίας της αδυναμίας του να την αντέξει, έχει ανέκαθεν αποκλειστεί, με την θέσπιση και καθιέρωση ποικίλων ψευδαισθήσεων οι οποίες φρόντισαν να τού εξασφαλίσουν προστατευτικές διεξόδους από την αντιμετώπιση τού Ανυπόφορου.
Στην «Τρωάδα», οι διέξοδοι αυτές έχουν εκ προοιμίου καταρριφθεί. Η τρισδιάστατη φωνή των τριών ηλικιών, μιλάει από εκεί όπου θα μπορούσε να μιλήσει το ίδιο το Ανυπόφορο.»

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία |Σκηνική εγκατάσταση | Κοστούμια: Σάββας Στρούμπος
Μουσική: Έλλη Ιγγλίζ
Φωτισμοί: Κώστας Μπεθάνης
Χειριστής φωτός: Δημήτρης Σταμάτης
Photo credits: Αντωνία Κάντα
Δημιουργία αφίσας:SoulDesign

Ηθοποιοί:
Δαυίδ Μαλτέζε και Έλλη Ιγγλίζ

Περισσότερες πληροφορίες για την Ομάδα Σημείο Μηδέν, τους συντελεστές και τις παραστάσεις που έχει παρουσιάσει, μπορείτε να βρείτε στο  www.simeiomiden.gr

Επικοινωνία με τον Τύπο για την Ομάδα Σημείο Μηδέν
Μαριάννα Παπάκη, Νώντας Δουζίνας
Τηλ. επικοινωνίας: 6934 288610, 6972 297443
E-mail: mycultureviews@gmail.com

Έγραψαν για την παράσταση: 
«Αν όμως κάποιος θέλει να περάσει μια ώρα πυκνής καταβύθισης στα πιο δυσπρόσιτα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, σε μια συνάντηση με τα αρχέτυπα του αρχαίου ελληνικού λόγου σμιλεμένη από ένα συγγραφέα που συνηθίζει να συνδιαλέγεται με αυτή τη βαριά κληρονομιά χωρίς ουδέποτε να φλερτάρει με την αρχαιολατρεία ή αυτό που ονομάζουμε «ελληνικότητα», αλλά συνδιαλέγεται αδιάκοπα με τους νεκρούς, εκείνους που ο Χάινερ Μύλλερ έλεγε πως πρέπει να τους ξεθάβουμε ξανά και ξανά γιατί εκείνοι κρατούν το μυστικό του μέλλοντος, τότε η παράσταση θα του χαρίσει μια εμπειρία από αυτές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη για καιρό» [Γιώργος Βουδικλάρης, Popaganda.gr]

«Ο σκηνοθέτης, έχοντας στα χέρια του ένα κείμενο για την καταστροφή, για τον παραλογισμό του πολέμου, τη σκληρότητα αλλά και τη βαθιά ποίηση που συντροφεύει την οδύνη, έχτισε την παράστασή του υπηρετώντας μια πολύ συγκεκριμένη φόρμα, μια παρτιτούρα κίνησης του σώματος και των συναισθημάτων που το ίδιο το κείμενο την υποβάλει, στην οποία όμως φρόντισε να αφήσει να μπει φως, δημιουργώντας ρωγμές ποιητικής τρυφερότητας και λυρισμού». [Ειρήνη Μουντράκη, TheGreekPlayProject.gr]  

«Ο Στρούμπος, ως αναμενόμενο, απέφυγε τις εύκολες αναφορές στην επικαιρότητα. Είδε το έργο ως μια στιβαρή ποιητική αναζήτηση της οντολογικής διάστασης του πολέμου, του πολέμου ως οδού αυτογνωσίας, που αρνείται ο άνθρωπος, γι’ αυτό διαιωνίζει τον πόλεμο.[…] Ευτύχησε να έχει συνεργάτη στο όραμά του, ένα ακάματο και λεπτολόγο ηθοποιό, τον Δαβίδ Μαλτέζε. […]Τα τρία πρόσωπα που ερμηνεύει υλοποιούνται μπροστά στα μάτια μας διακριτά στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο, όταν το κείμενο οδηγεί στο να «διαβάζει» το ένα το άλλο, καταλήγει σε ένα ερμηνευτικό στρόβιλο, που μοιάζει το σώμα του από τη μια να κόβεται στα τρία και την ίδια στιγμή το ένα και ίδιο σώμα να γεννά τα άλλα δύο, ξανά και ξανά. Πραγματικά ένας ερμηνευτικός άθλος που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και τρομερή ενέργεια. Θεωρώ πως είναι μια ερμηνεία αναφοράς». [Μαρώ Τριανταφύλλου, Εφ.: «Η Εποχή»].

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Black Box

Πληροφορίες
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78, Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, στο Black Box του ΙΜΚ. (Δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις της Δευτέρας 17 και Τρίτης 18 Απριλίου)
Διάρκεια: 70’

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12€, Μειωμένη τιμή 10€, Ειδική τιμή 5€

Πληροφορίες για την αγορά εισιτηρίων:
Προπώληση:
Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και
τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 210 3418579 και στο www.mcf.gr
Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.
Εισιτήρια προπωλούνται επίσης και στα παρακάτω σημεία:
• Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου),
Ώρες  λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09:00 – 17:00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09:00 – 20:00, Σαβ. 10:00 – 14:00.
• Καταστήματα Forthnet
• Seretis travel Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 3251295

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.