Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανδρέας Ανδρεάδης: Στόχος τα 35 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 20 δισ. ευρώ...

Ανδρέας Ανδρεάδης: Στόχος τα 35 εκατ. επισκέπτες και έσοδα 20 δισ. ευρώ έως το 2021

Celestyal Cruises

«Ο ΣΕΤΕ έχει καταθέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του 2021 σε όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε ο αριθμός των επισκεπτών στη χώρα μας να προσεγγίσει τα 35 εκατομμύρια και ο τζίρος τα 19 με 20 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, κατά τη δεύτερη ημέρα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών σε συνομιλία με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στόχος είναι η Ελλάδα να βρεθεί στους δέκα σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε καταστροφή ενδεχόμενη επιστροφή της χώρας στη δραχμή, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα αυξάνονταν οι τουρίστες, σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη θέση αυτή «ανοησία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν η Ελλάδα διολισθήσει στη δραχμή θα έχουμε εκατομμύρια τουρίστες, αλλά οι Έλληνες θα βρίσκονται σε γκέτο με φράχτη να τους χωρίζει από τις τουριστικές περιοχές, στη λογική της Καραϊβικής. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή. Σκοπός μας είναι οι επισκέπτες και οι ντόπιοι να βιώνουν καλά μαζί».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι από την Ελλάδα λείπει το πλάνο, λείπει το όραμα, λείπει η ματιά προς το τέλος του ταξιδιού. Όπως είπε, «αυταπατάται όποιος νομίζει ότι τα μνημόνια φταίνε για την κατάσταση που βρισκόμαστε. Τα μνημόνια πρέπει να υλοποιηθούν για να μπει τάξη».

Τόνισε ότι η ανάπτυξη και η ευημερία θα έρθει όταν οι Έλληνες αποκτήσουν όραμα για το αύριο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιτυχής υλοποίηση του οράματος βρίσκεται στο DNA μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ τοποθέτησε τον τουρισμό στους πυλώνες της ανάπτυξης στη χώρα μας, η οποία όπως εκτιμά θα προέλθει από τον τομέα των υπηρεσιών. Χαρακτήρισε τον τουρισμό το μοχλό ανάπτυξης που θα συμπαρασύρει και άλλες υπηρεσίες, όπως το real estate, την αγροτική παραγωγή, τις μεταφορές, την ενέργεια κ.ά.

«Η Ελλάδα δε θα σωθεί ούτε με το τρίτο, το τέταρτο ή το δέκατο μνημόνιο. Θα σωθεί με όραμα», τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης.

Κλείνοντας την εισήγησή του, άφησε να εννοηθεί ότι όταν λήξει η θητεία του, θα παραδώσει τη σκυτάλη σε νεότερους επιχειρηματίες με όρεξη, διάθεση για δουλειά και νέες ιδέες, χωρίς να αποκλείει και τη δική του εμπλοκή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.