Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής για το προσφυγικό σε συνεδρίαση επιτροπής του...

Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής για το προσφυγικό σε συνεδρίαση επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πέτρος Φιλίππου: «το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ξεχωριστά ανά χώρα όπως γίνεται μέχρι σήμερα με το κύριο βάρος να πέφτει στις χώρες του Νότου και περισσότερο στη χώρα μας που είναι η πρώτη που υποδέχεται τα κύματα των προσφύγων».

  Στο Ζάππειο συνεδρίασε σήμερα (16/2) η Monitoring Committee (Επιτροπή Παρακολούθησης) του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
    Θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης ήταν:

  • Τα ανθρώπινα δικαιώματα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με επίκεντρο της συζήτησης τις δράσεις που ανέλαβε το Συμβούλιο της Ευρώπης σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 (συλλήψεις αιρετών κ.α.) αλλά και
  • το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα στην Ευρώπη και κυρίως ο ρόλος των τοπικών και περιφερειακών αρχών που αντιμετωπίζουν τη συγκεκριμένη κατάσταση (από την υποδοχή μέχρι την ένταξη).  

Στη σύντομη παρέμβαση του για το προσφυγικό, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επεσήμανε για ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η ίδια κοινωνία μέσω της εθελοντικής δράσης, έχουν σταθεί με ανθρωπιά και αλληλεγγύη δίπλα στους πρόσφυγες και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα φιλοξενίας – διαμονής των προσφύγων, τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών τους, την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα έχει προκύψει.

Ειδικότερα ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι «το προσφυγικό είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη και πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά ως ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι ξεχωριστά ανά χώρα όπως γίνεται μέχρι σήμερα με το κύριο βάρος να πέφτει στις χώρες του Νότου και περισσότερο στη χώρα μας που είναι η πρώτη που υποδέχεται τα κύματα των προσφύγων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.