Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, έδωσαν ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.
Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).
Το φετινό Wine Festival είχε ρεκόρ συμμετοχών με 47 μέλη – παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά.
Και περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer που ανέδειξαν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και ‘τεστάκια’ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή.