Αρχική Γαστρονομία Τα πρώτα του Γενέθλια γιόρτασε ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας

Τα πρώτα του Γενέθλια γιόρτασε ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας

Η ιστοσελίδα www.greekgastronomyguide.gr γιόρτασε χθες στην Αθηναϊδα τα πρώτα της γενέθλια με μεγάλη συμμετοχή από ανθρώπους της γαστρονομίας, οινοποιούς, ανθρώπους της τουριστικής αγοράς και δημοσιογράφους. 

       Η ιστοσελίδα www.greekgastronomyguide.gr είναι ένα δημιούργημα, που αποτυπώνει τη φιλοσοφία του Γιώργου Πίττα, για την ανάδειξη των Θησαυρών της Ελληνικής Γαστρονομίας και την αξιοποίησή τους για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Μια άποψη που όπως μας λέει ο ίδιος, “εδραιώθηκε κατά την πολυετή ενασχόλησή μου με τη Γαστρονομία και τον Τουρισμό”.

Μια ιστοσελίδα γεμάτη γεύσεις, προϊόντα, παραγωγούς, ταβέρνες, εστιατόρια, πανηγύρια, οδοιπορικά σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόπους και ανθρώπους της Ελλάδας με όραμα και μεράκι.

O ηλεκτρονικός αυτός Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας σκοπό έχει να ενημερώσει τους επισκέπτες του για όλες τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, δρώμενα και τελετουργίες, προϊόντα και άνθρωποι, αγορές και επιχειρηματικότητα, γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, καφενεία και ταβέρνες ξετυλίγονται μέσα από αυτή την ιστοσελίδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό που αλλάζει το νόημα της γαστρονομίας και από μια απλή γαστριμαργική εμπειρία καθίσταται μια ενότητα ζωής.

Γιατί πίσω από όλες τις πτυχές του γαστρονομικού μας πολιτισμού – παρ’ ότι μερικές φορές έχουν εκφραστεί σε μορφές φορκλόρ ή ακόμα και κίτς – κρύβονται τα δαιμόνια της χώρας μας και η ψυχή κάθε τόπου. Κι αυτά είναι που το GGG επιδιώκει να ανακαλύψει και να προβάλλει.

Ομιλητές σ’αυτή τη περιήγηση στην Ελληνική Γαστρονομία, ο ίδιος ο Γιώργος Πίττας, ο Γιώργος Σκούρας, η Μερόπη Σκούρα, η Μερώπη Παπαδοπούλου, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Μανδάλας, ο Αρίστος Δοξιάδης. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.