Αρχική Οικονομία Ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα συζήτησαν Ανδρεάδης και Στουρνάρας

Ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα συζήτησαν Ανδρεάδης και Στουρνάρας

Τράπεζας της Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη συνάντηση μεταξύ του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Ανδρέα Α. Ανδρεάδη και Μελών του ΔΣ του ΣΕΤΕ.

Στην ατζέντα της συνάντησης συμπεριελήφθησαν όλα τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό τομέα, σε ότι αφορά στην συμβολή του στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, στην απασχόληση, στη διαφύλαξη της επιχειρησιακής του ικανότητας και στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς του.
 
Συζητήθηκε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των προκρατήσεων έως αυτή τη στιγμή, παρατηρείται για το 2017 θετική δυναμική ζήτησης, γεγονός που μπορεί να υποστηρίξει, σε μεγάλο βαθμό, την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της χώρας. Παράλληλα όμως, επισημάνθηκαν οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από την μη ολοκλήρωση της Β’ αξιολόγησης του προγράμματος με τους θεσμούς, από το προσφυγικό και από την απρόβλεπτη εικόνα που παρουσιάζει η Τουρκία.
 
Τέλος, συζητήθηκε το τετράπτυχο μη-εξυπηρετούμενα δάνεια, ρευστότητα, κόστος χρήματος, και capital controls, που με τα σημερινά δεδομένα υπονομεύει την επιβίωση τουριστικών επιχειρήσεων και ταυτόχρονα αποτελεί εμπόδιο στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα.
 
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να ενισχυθούν οι κοινές τους προσπάθειες για άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις που θα ενισχύσουν έναν από τους μοναδικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας που καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης συνεισφέρει καθοριστικά στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση και στις τοπικές κοινωνίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.