Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εντυπωσιακή αύξηση των Ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα για το 2017

Εντυπωσιακή αύξηση των Ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα για το 2017

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις B2B συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού της Ολλανδίας «Vakantiebeurs 2017», στην Ουτρέχτη, από 10 έως 15 Ιανουαρίου, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση άνω του 50%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου. Θετικό δεδομένο συνιστά η αύξηση των θέσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, με ένταξη επιπλέον δρομολογίων στους ήδη 22 απευθείας ελληνικούς προορισμούς.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων ισοσκελίζει και ξεπερνά τις μειωμένες κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι. Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, έως αυτή την ώρα, έρχεται σε συνέχεια της σημαντικής αύξησης του ενδιαφέροντος που σημείωσε η Ελλάδα το φθινόπωρο του 2016, από τον θετικό απόηχο των συντονισμένων ενεργειών ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, σε όλες τις μορφές τουρισμού που προωθεί ο ΕΟΤ.
 
Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2017 ήταν η Λέσβος, στο πλαίσιο ενίσχυσης των κρατήσεων για τον προορισμό, που είδε δραματική μείωση των αφίξεων από την ολλανδική αγορά την προηγούμενη περίοδο.
 
Στο περίπτερο του ΕΟΤ μετείχαν 11 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων εκπροσωπήσεις από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Βόλου, τον Δήμο Καβάλας, και τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής.
 
Από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων μετείχαν οι: Aegean Airlines, Minoan Lines, Creta Maris, Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ, και ΑΝΕΚ Lines.
 
Στη διάρκεια της έκθεσης, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Δήμο Κω και την Ένωση Ξενοδόχων Κω, παρουσίαση του νησιού ως ποδηλατικού προορισμού, ενισχύοντας την ιδιαίτερη αγάπη των Ολλανδών για διακοπές με ποδήλατο. Ειδικό μενού, εμπνευσμένο από την Ιπποκρατική διατροφή, προσφέρθηκε σε δημοσιογράφους, bloggers και εκπροσώπους T/O που ειδικεύονται στον ποδηλατικό τουρισμό.
 
Για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας του ελληνικού περιπτέρου, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών συμμετείχε παράλληλα στο «culinary route» της έκθεσης, προσφέροντας στους επισκέπτες ούζο, χορηγία του ούζου Πλωμαρίου και του Δίμηνου Μυτιλήνης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
 
Βραβείο στην Ελλάδα ως προορισμού με τα καλύτερα εστιατόρια παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των Ολλανδών για την ελληνική αυθεντική κουζίνα https://www.reisgraag.nl/vakantie-griekenland/nieuws/griekenland-wint-reisgraag-award-2017/
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.