Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Ρένα Δούρου στην εκδήλωση – αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Η Ρένα Δούρου στην εκδήλωση – αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

Ρένα Δούρου αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς

«Σπουδαία πρωτοβουλία για μια σπουδαία γυναίκα, τη γυναίκα αγρότισσα», χαρακτήρισε το συνέδριο με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Αγροτική Ανάπτυξη – Συνεργασία, Παράδοση, Ποιότητα», η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Το συνέδριο διεξάγεται στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης – αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Κατά τον χαιρετισμό της, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως οι νέες γυναίκες αγρότισσες έχουν στα χέρια τους ένα εργαλείο που «κατά καιρούς λοιδορήθηκε, επικρίθηκε αλλά που σήμερα καλείται να επιτελέσει ένα ρόλο πρωτοποριακό», τονίζοντας πως πρόκειται «για το εργαλείο που λέγεται συνεταιρισμός και δη γυναικείος συνεταιρισμός».

• Η πρωτοβουλία της οργάνωσης τούτου του συνεδρίου, στη σημερινή συγκυρία, συνιστά σπουδαία πρωτοβουλία για μία σπουδαία γυναίκα – Τη γυναίκα αγρότισσα. Τη γυναίκα που παρά τις δυσκολίες μπορεί να καταστεί δυναμικός παράγοντας αλλαγής των δεδομένων.

• Μέχρι σήμερα ο αγροτικός τομέας ήταν ένας χώρος που αναπτύχθηκε ο λαϊκισμός μέσα από ένα μοντέλο στρεβλής ανάπτυξης στη βάση κοινοτικών κονδυλίων και επιδοτήσεων – που ενώ υποτίθεται ότι θα αξιοποιούνταν για τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής παραγωγής, συχνά κατέληγαν σε άτομα που δεν είχαν καμία διάθεση να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είχαν καλλιεργήσει στη ζωή τους ούτε ένα στρέμμα γης»…

• Η σαθρή ανάπτυξη είχε πάντα δύο άκρες: από τη μία οι πολιτικοί που έταζαν λειτουργώντας ως ιμάντες διαιώνισης του μοντέλου αυτού, και από την άλλη οι αγρότες που αποδέχονταν μια βαθιά αντι-αναπτυξιακή και στείρα τακτική. Μια τακτική χωρίς προοπτική που περιορίζει την εργασία ως μέσο προσπορισμού ατομικού πλούτου και όχι συλλογικής ευημερίας.

• Η γυναικεία αγροτική επιχειρηματικότητα, μπορεί να συμβάλλει στο να αλλάξουν οι στρεβλές αντιλήψεις και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναζωογόνησης του αγροτικού τομέα.

• Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται, εμπράκτως, στο πλευρό της αγρότισσας, των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών, των παραγόντων δηλαδή οι οποίοι στηρίζουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην υπέρβαση των αδιεξόδων του χθες και ανοίγοντας τον δρόμο για ένα αύριο πάνω σε στέρεες βάσεις.

*Στο συνέδριο με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Αγροτική Ανάπτυξη – Συνεργασία, Παράδοση, Ποιότητα», που διεξάγεται στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης – αφιέρωμα στους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στις 10 & 11 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.