Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Την Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Την Ελευσίνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, επισκέφθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Κύκλο συναντήσεων με επίκεντρο την προετοιμασία της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 είχε τη Παρασκευή, η βουλευτής Α’ Αθήνας και επικεφαλής του Τομέα Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κα Παπαγγελή ξεναγεί την κα Κεφαλογιάννη στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Η κ. Κεφαλογιάννη, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά, τους Αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Τσάτση και Δέσποινα Οικονόμου αλλά και τον υπέυθυνο για το φεστιβάλ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ κ. Γαβριήλ Καμπάνη.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελευσίνας από την έφορο κ. Καλλιόπη Παπαγγελή.
Ο Δήμος Ελευσίνας και οι κάτοικοι της ιστορικής αυτής πόλης επάξια διακρίθηκαν από την Ε.Ε. Καθώς στο φάκελο της υποψηφιότητας καταγράφεται η τεχνογνωσία τους ως προς την διοργάνωση πολύ-επίπεδων πολιτιστικών διοργανώσεων, όπως τα Αισχύλεια, αλλά και το ισχυρό πνεύμα εθελοντισμού που διακρίνει την περιοχή.
Η Ελευσίνα πρέπει να τύχει κάθε δυνατής υποστήριξης από την πολιτεία και το Υπουργείο Πολιτισμού, όχι μόνον για την επιτυχή διοργάνωση της πολιτιστικής πρωτεύουσας ΕΛΕΥΣΙΣ 2021, μέσα και από την ενοποίηση των συγκλονιστικών αρχαιολογικών χώρων και τη μεταφορά του Μουσείου σε νέο χώρο ανάλογο της αξίας των εκθεμάτων, αλλά ως εφαλτήριο για την αναβάθμιση της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.