Αρχική Αεροπορικά Νέα Όμιλος Emirates: Οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου για το οικονομικό έτος 2016-2017

Όμιλος Emirates: Οικονομικά αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου για το οικονομικό έτος 2016-2017

Όμιλος: Αύξηση κατά 1% των εσόδων τα οποία ανήλθαν σε 12.7 δισ. δολάρια και κέρδη που ανήλθαν σε 364 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση 64%, αντανακλώντας το διπλό αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου και των δυσμενών συνθηκών της αγοράς.
Emirates: Μείωση εσόδων κατά 1% τα οποία άγγιξαν τα 11.4 δις. δολάρια. Η Emirates μετέφερε 28 εκατ. επιβάτες, ενώ ο στόλος της σημείωσε αύξηση χωρητικότητας κατά 9%.
dnata: Αύξηση κατά 14% των εσόδων τα οποία ανήλθαν σε 1.6 δισ. δολάρια. Η ισχυρή ανάπτυξη στον τομέα των αεροσκαφών και ο διαχειρίσιμος όγκος στον τομέα διακίνησης φορτίων (cargo) και σε εκείνον των υπηρεσιών τροφοδοσίας (catering), αντανακλούν την ενοποίηση των μεγάλων, διεθνών εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.
Ό Όμιλος Emirates ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το Α εξάμηνο του οικονομικού έτους 2016-2017. Ο Όμιλος παρουσιάζει σταθερά έσοδα, ωστόσο τα κέρδη εμφανίζονται μειωμένα ως συνέχεια του διπλού αντίκτυπου του ισχυρού δολαρίου και των δυσμενών συνθηκών που επικρατών στον αεροπορικό κλάδο και την ευρύτερη ταξιδιωτική βιομηχανία.    
Τα έσοδα του Ομίλου Emirates ανήλθαν σε 12.7 δισ. δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2016-2017, σημειώνοντας άνοδο κατά 1% σε σύγκριση με τα 12.5 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σε συνέχεια της εξαιρετικής απόδοσης κερδών που σημείωσε ο Όμιλος το προηγούμενο έτος, για το 2016-17 το καθαρό κέρδος του εξαμήνου ανήλθε στα 364 εκατ. δολάρια, μείωση της τάξης του 64%. Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτέμβρη, 2016 ανερχόταν στα 4.1 δισ. δολάρια, σε σύγκριση με τα 6.4 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν στις 31 Μαρτίου, 2016. Η μείωση αυτή οφείλεται στις διαρκώς εξελισσόμενες επενδύσεις του Ομίλου κυρίως σε νέα αεροσκάφη, έργα υποδομής που σχετίζονται με την αεροπορική, επιχειρηματικές εξαγορές, καθώς και την αποπληρωμή ομολόγων, δανείων και υποχρεώσεων μισθωμάτων που ανέρχονται συνολικά σε 1.1 δισ.  δολάρια.
Η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman & Chief Executive της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε: «Οι επιδόσεις μας για το πρώτο μισό του οικονομικού έτους 2016-17 αποτυπώνουν τον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου έναντι άλλων κύριων νομισμάτων. Ο αυξημένος ανταγωνισμός καθώς και οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και η πολιτική αβεβαιότητα σε πολλά μέρη του κόσμου, έχουν πιέζουν καθοδικά τις τιμές μας, ενώ παράλληλα έχουν επηρεάσει την ταξιδιωτική ζήτηση».
Και προσέθεσε: «Η δυσμενής οικονομική κατάσταση παγκοσμίως φαίνεται πως έχει γίνει πλέον κανόνας χωρίς άμεση επίλυση στον ορίζοντα. Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος παρέμεινε κερδοφόρος, ενώ τα ισχυρά θεμέλια των επιχειρήσεών μας εξακολουθούν να μας εξασφαλίζουν σταθερότητα. Κατά τους πρώτους έξι μήνες αυτούς του έτους η Emirates και η dnata εξακολουθούν να αυξάνονται σε δυνατότητες και χωρητικότητα. Οι επενδύσεις στις οποίες προχωρήσαμε στο παρελθόν τόσο στα προϊόντα όσο και στις υπηρεσίες μας τώρα αποδίδουν καρπούς, επιτρέποντάς μας να διατηρούμε τους πελάτες μας και να αποκτήσουμε νέους , γεγονός που αποδεικνύεται από την αύξηση της επιβατικής κίνησης, η οποία ανήλθε στους 2,3 εκατ. επιβάτες. Συνεχίζουμε να προχωράμε σε στρατηγικές επενδύσεις, δεδομένου ότι γνωρίζουμε πως τώρα πρέπει να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για κάθε πελάτη μας και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη αξία σε κάθε δολάριο που δαπανάται, μέσα από την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα σε όλες τις επιχειρήσεις μας.
Κατά τους τελευταίους έξι μήνες ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσει και να διευρύνει τη βάση εργαζομένων του, αυξάνοντας το συνολικό προσωπικό κατά 9% σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2016, συγκεκριμένα, καταγράφοντας περισσότερες από 103.000 θέσεις εργασίας. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις πρόσφατες εξαγορές της dnata, καθώς και στο προσωπικό που απαιτείται για τη συντήρηση του διαρκώς αυξανόμενου στόλου της Emirates.

Emirates Airline
Η Emirates συνεχίζει να επενδύει στο πιο προηγμένο αεροσκάφος ευρείας ατράκτου, με στόχο τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του στόλου της και την παροχή μιας ακόμη καλύτερης εμπειρίας για τους πελάτες της. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους, η Emirates παρέλαβε 16 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου – 8 αεροσκάφη τύπου Airbus Α380 και 8  τύπου Boeing 777- ενώ έχει ήδη προγραμματίσει την παραλαβή 20 νέων αεροσκαφών πριν το τέλος του οικονομικού έτους. Παράλληλα, προχώρησε σε απόσυρση 19 παλαιότερων αεροσκαφών ενώ 8 επιπλέον αεροσκάφη προγραμματίζεται να επιστραφούν μέχρι την 31η Μαρτίου, 2017.
Η Emirates παράλληλα επέκτεινε το διεθνές δίκτυό της προσθέτοντας τέσσερις νέους επιβατικούς προορισμούς – Yinchuan, Zhengzhou, Yangon, και Hanoi. Από τις 30 Σεπτεμβρίου, το παγκόσμιο δίκτυο της Emirates εξυπηρετεί 155 προορισμούς σε 82 χώρες, με το Fort Lauderdale να εντάσσεται στο δίκτυο της στις 15 Δεκεμβρίου 2016.
Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών τύπου Α380 και Boeing 777 στον κόσμο, η Emirates συνεχίζει να προσφέρει ακόμα καλύτερες συνδέσεις για τους πελάτες της παγκοσμίως, με μία μόνο στάση στο Ντουμπάι.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η συνολική χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 9% και ανήλθε στους 30.2 δισ. διαθέσιμους τόνους ανά χιλιομετρική απόσταση (Available Tonne Kilometres-ATKM). Η επιβατική χωρητικότητα  (διαθέσιμες θέσεις ανά χιλιομετρική απόσταση)  αυξήθηκε κατά 12%, ενώ η επιβατική κίνηση (συνολικός αριθμός επιβατών ανά χιλιομετρική απόσταση) αυξήθηκε κατά 8% και η μέση πληρότητα επιβατικής κίνησης έφτασε το 75,3%, καταγράφοντας μικρή μείωση σε σχέση με το 78,3% της περσινής χρονιάς.
Από την 1η Απριλίου ως την 30η Σεπτεμβρίου 2016, η Emirates μετέφερε 28 εκατ. επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 9% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο όγκος του μεταφερόμενου εμπορευματικού φορτίου παρέμεινε στους 1,3 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μια σταθερή πορεία σε μια απαιτητική αγορά εμπορευματικών αερομεταφορών.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2016-2017, τα καθαρά κέρδη της Emirates ανήλθαν στα 214 εκατ. δολάρια,  καταγράφοντας πτώση της τάξης του 75% σε σχέση με την επιτυχημένη αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Τα έσοδα της Emirates συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων, ανήλθαν σε 11,4 δισ. δολάρια, καταγράφοντας μικρή μείωση της τάξεως του 1% σε σχέση με τα 11,5 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν την περσινή χρονιά. Η μείωση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα του δυσμενούς νομισματικού περιβάλλοντος – με το δολάριο να εξακολουθεί να ισχυροποιείται έναντι άλλων κυριότερων νομισμάτων – καθώς και του αυξημένου ανταγωνισμού, ο οποίος έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της μέσης τιμής ναύλων. Επιπλέον, η αεροπορική επηρεάστηκε από την υποτίμηση του νομίσματος και την έλλειψη ισχυρού νομίσματος σε ορισμένες Αφρικανικές χώρες, καθώς και τη μετριασμένη ζήτηση για μετακινήσεις λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής δυσπραγίας και του προβληματισμού για την ασφάλεια που επικρατεί σε μεγάλες αγορές στο δίκτυό της.
Τα λειτουργικά έξοδα της Emirates αυξήθηκαν κατά 5% στο πλαίσιο της αύξησης της συνολικής χωρητικότητας της τάξης του 9%. Κατά μέσο όρο, το κόστος των καυσίμων κατέγραψε μείωση της τάξης του 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, τα καύσιμα αποτέλεσαν και φέτος το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας το 24% των λειτουργικών εξόδων της σε σύγκριση με το 28% κατά τους πρώτους έξι μήνες του περασμένου έτους.
dnata
Η dnata συνέχισε να ενισχύει την ανάπτυξη της παγκόσμιας επιχειρηματικής της παρουσίας, η οποία καλύπτει πλέον 83 χώρες. Κατά το πρώτο μισό του 2016-17, οι διεθνείς δραστηριότητες της dnata αντιπροσωπεύουν το 67% των συνολικών εσόδων της.
Τα έσοδα της dnata συμπεριλαμβανομένων και άλλων λειτουργικών εσόδων,  ανήλθαν στα 1,6 δισ. δολάρια, αποτυπώνοντας μια σημαντική άνοδο της τάξης του 14% σε σχέση με τα 1,4 δισ. δολάρια που καταγράφηκαν πέρυσι. Η σταθερή επίδοση ενισχύθηκε από την ενοποίηση των πρόσφατων εξαγορών της dnata στις επιχειρήσεις εξυπηρέτησης εδάφους που διαθέτει σε Ευρώπη και Αμερική. Το συνολικό κέρδος της dnata σημείωση μικρή μείωση της τάξης του 1% και ανήλθε σε 150 εκατ. δολάρια, κυρίως λόγω της επιρροής του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου στον επαναπατρισμό του νομίσματος  από τις διεθνείς επιχειρήσεις της, καθώς και λόγω της εκκίνησης επενδυτικών δαπανών σε ορισμένες από τις νέες εξαγορές της.
Οι αερολιμενικές δραστηριότητες της dnata παρέμειναν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της εταιρείας, οι οποίες ανήλθαν στα 645 εκατ. δολάρια, μία αύξηση της τάξης του 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Ο αριθμός των αεροσκαφών που διαχειρίζεται η dnata για όλες τις δραστηριότητές της αυξήθηκε κατά 75%, σε 297.721, ενώ οι τόνοι φορτίου άγγιξαν τα 1.2 εκατ., αύξηση της τάξης του 28%, αντανακλώντας την απόκτηση των νέων επιχειρήσεων, καθώς και την αύξηση της κυκλοφορίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.
Το ταξιδιωτικό τμήμα της dnata συνέβαλε στα έσοδα της εταιρίας με 404 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 13% σε σχέση προς την προηγούμενη χρονιά. Οι καθαρές πωλήσεις του ταξιδιωτικού τμήματος κατέγραψαν μείωση της τάξης του 14% σε 1.4 δισ. δολάρια απεικονίζοντας την επίδραση της οικονομικής αβεβαιότητας και την αύξηση του ανταγωνισμού των τιμών στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.
Οι υπηρεσίες τροφοδοσίας της dnata  συνέβαλαν στα συνολικά έσοδα της εταιρείας με 286 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3%. Ο αριθμός των γευμάτων που σερβιρίστηκαν ήταν 34.2 εκατομμύρια κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους, σημειώνοντας αύξηση 5%, σε σύγκριση με 32,7 εκατ. γεύματα κατά το περσινό έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.