Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνάντηση εντεταλμένου συμβούλου Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γ. Αλεξάκη με την Ελληνίδα Πρέσβη στη...

Συνάντηση εντεταλμένου συμβούλου Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γ. Αλεξάκη με την Ελληνίδα Πρέσβη στη Πορτογαλία για την τουριστική προβολή της Κρήτης

 

Η προβολή-ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στη Πορτογαλία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σχέσεων Γιώργος Αλεξάκης  με την Ελληνίδα Πρέσβη κα. Σιμοπούλου στη Λισαβόνα.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας Ελληνικών Περιφερειών στη Πορτογαλία. Η Ελληνίδα Πρέσβης κα. Σιμοπούλου δήλωσε στο Περιφερειακό Σύμβουλο Κρήτης Γιώργο Αλεξάκη ότι προτίθεται να παρέχει τις ‘καλές υπηρεσίες’ της για την προβολή της Κρήτης στην Πορτογαλία, με κάθε δυνατή βοήθεια. Έτσι, μια νέα προοπτική ανοίγει για την ενδυνάμωση του τουρισμού της Κρήτης, με τους Πορτογάλους να χαρακτηρίζουν ελκυστικό τουριστικό προορισμό το νησί μας, τώρα που η χώρα τους εξέρχεται της οικονομικής ύφεσης.

Η Πρέσβης κα Σιμοπούλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Περιφερειών για τις καλές διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Πορτογαλίας, τις ανταλλαγές επισκέψεων ανώτερων αξιωματούχων και τη συνεργασία των δυο χωρών στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, περιγράφοντας μια πολύ θετική εικόνα των πολιτών της Πορτογαλίας για την Ελλάδα. Επίσης, έγινε συζήτηση και ενημέρωση για τον τρόπο διαχείρισης, αντιμετώπισης και ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Πορτογαλία.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι των Περιφερειών ενημέρωσαν αντίστοιχα την Πρέσβη για το μεταναστευτικό ρεύμα στα Ελληνικά νησιά, και το ρόλο τους για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών και προγραμμάτων από τις Ελληνικές Περιφέρειες.

Στην αντιπροσωπεία των Ελληνικών Περιφερειών συμμετείχαν η Χριστιάννα Καλογήρου Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα Ευρωπαϊκά Θέματα καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Απ. Παπαφωτίου.

Η συνάντηση των Ελλήνων εκπροσώπων των Περιφερειών οργανώθηκε στο πλαίσιο της μετάβασης τους στην νησιωτική Περιφέρεια Αζόρες της Πορτογαλίας, όπου θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες, η 44η Γενική Συνέλευση της CRPM (του δραστήριου ευρωπαϊκού οργανισμού των 160 παραθαλάσσιων, παραμεθορίων και νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.