Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά 1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό στη Σαντορίνη

1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό στη Σαντορίνη

Με  την ευγενική υποστήριξη  του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, πραγματοποιείται από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2016, το «1o Διεθνές Συνέδριο για Οινικό Τουρισμό» στη Σαντορίνη.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΟΤ,  σε εφαρμογή της  εθνικής τουριστικής πολιτικής που έχει ανακοινώσει η  Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, και η οποία περιλαμβάνει  την ανάπτυξη, προώθηση και προβολή των θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος ενέκρινε τη στήριξη της διοργάνωσης στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων που έχει θέσει ο Οργανισμός για την ενίσχυση  τον οινικού τουρισμού,  ως πολλά υποσχόμενη  μορφή γαστρονομικού τουρισμού αλλά και ως βασικού πυλώνα του αγροτουρισμού.

Το καλό κρασί, αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής μιας χώρας για διακοπές.
Επιτυγχάνοντας σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ως  βασικό προϊόν της φημισμένης Ελληνικής μεσογειακής κουζίνας, τα ελληνικά κρασιά συνεισφέρουν σημαντικά  προς την κατεύθυνση αυτή.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί – κατά τη ρήση «το τερπνόν δια του ωφελίμου»- ότι η οινοπαραγωγή συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομία ενός τόπου καθώς αναπτύσσεται εκτός μητροπόλεων, ενισχύοντας  την τουριστική  περιφερειακή ανάπτυξη, τις επενδύσεις  και την απασχόληση σε αγροτικές περιοχές.  

Το συνέδριο απευθύνεται, τόσο σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, όσο και σε εκπροσώπους του αμπελοοινικού κλάδου, επαγγελματίες του τουρισμού, και άλλους συλλογικούς φορείς. Διοργανώνεται με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τελεί επίσης υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Θήρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.