Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το 2017 το 75% της κίνησης στο internet θα προέρχεται από mobile...

Το 2017 το 75% της κίνησης στο internet θα προέρχεται από mobile συσκευές

Το μέλλον βρίσκεται στις mobile συσκευές, με τον κόσμο να τις έχει αποδεχθεί και να τις χρησιμοποιεί καθημερινά, είτε για διασκέδαση, είτε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Την αυξανόμενη τάση για χρήση mobile συσκευών, κατέγραψε σε έρευνα της η εταιρεία Zenith, η οποία υπολογίζει ότι το 2017, το 75% της κίνησης στο internet θα προέρχεται από mobile συσκευές. Για να καταλάβουμε καλύτερα το μέγεθος αυτό, το όχι τόσο μακρινό 2012, τα smartphones και τα tablet αντιπροσώπευαν μόνο το 40% της κίνησης του διαδικτύου.

Μέσα σε 5 χρόνια, αυτό το ποσοστό ανέβηκε κατά 35%, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος αν συλλογιστούμε ότι η αγορά των mobile συσκευών δεν έχει κορεστεί ακόμη, και θα συνεχίσει να ανεβαίνει και το 2018, φτάνοντας το 79%. Φέτος, η κίνηση αυτή υπολογίζεται στο 68% του συνόλου.

Όμως σε ποια χώρα του κόσμου χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές περισσότερο; Σύμφωνα με την Zenith, είναι η Ισπανία, με το 85% της κίνησης του internet να γίνεται μέσω φορητών συσκευών. Η Ιρλανδία από την άλλη, είναι η χώρα με την μεγαλύτερη υιοθέτηση φορητών συσκευών, με το 92% του πληθυσμού να έχει στην κατοχή του smartphone, και ακολουθεί η Ισπανία με 91%.

Φυσικά, η εξέλιξη αυτή έχει επηρεάσει και τις online διαφημιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με την έρευνα της Zenith, το 2018 το 60% των εσόδων, των διαφημιστικών εταιρειών παγκοσμίως, θα προέρχεται από τις διαφημίσεις σε φορητές συσκευές. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 134 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό μεγαλύτερο από τα budget για εξωτερικές διαφημίσεις, περιοδικά, εφημερίδες και ταινίες συνδυαστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.