Αρχική Αεροπορικά Νέα Από ΤΕΡΝΑ – GMR η μοναδική προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Από ΤΕΡΝΑ – GMR η μοναδική προσφορά για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Με τη μοναδική προσφορά από το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Ινδικής GMR προχωρά τελικά ο διαγωνισμός για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, μετά από διαρκείς αναβολές.  

Ο διαγωνισμός θα τρέξει τελικά μόνο με έναν υποψήφιο, στα πρότυπα των αντίστοιχων διαγωνισμών στο Ελληνικό, στον ΟΠΑΠ, στον ΟΛΠ αλλά και στο ΔΕΣΦΑ, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης περί του αντιθέτου.

Ηδημοπράτηση του έργου  αναμένεται να διαρκέσει περίπου ένα έτος. Σε αυτό το διάστημα θα ελεγχθούν αρχικά τα πιστοποιητικά συμμετοχής και να ανακοινωθεί αν περνάμε στην τελική φάση όπου θα ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές.

Κατόπιν θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος-παραχωρησιούχος και θα ξεκινήσει η προσυμβατική περίοδος, όπου το έργο θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων και τέλος να υπογραφεί η σχετική σύμβαση παραχώρησης.

Η διάρκεια της παραχώρησης έχει οριστεί σε 444 μήνες (37 χρόνια) από την ανάθεση της σύμβασης. Μέσα σε αυτό το χρόνο έχει υπολογιστεί και ο χρόνος κατασκευής περίπου 5 χρόνια με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μας οδηγούν στην ολοκλήρωση του έργου λίγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν του 2022.

Σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις, το κόστος του έργου υπολογίζεται στα 850εκ.ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.