Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Χάλκινο άγαλμα από τη θάλασσα της Καλύμνου

Χάλκινο άγαλμα από τη θάλασσα της Καλύμνου

 
Το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων θα παρουσιάσει τον κορμό ενός χάλκινου έφιππου ανδριάντα που πιάστηκε το 2006 σε αλιευτικά δίχτυα στα νερά της Καλύμνου, από όπου είχαν ήδη ανελκυστεί σε προηγούμενα χρόνια και άλλα χάλκινα γλυπτά. Πρόκειται για πρωτότυπα έργα των ελληνιστικών χρόνων που διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους ποιότητα.

Το χάλκινο άγαλμα θα εκτίθεται στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης έως τις 31 Μαρτίου 2017. Η έκθεση συμπίπτει με τον επετειακό εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων το 1976.

Για την είσοδο των επισκεπτών στον χώρο αυτό δεν απαιτείται εισιτήριο.

halkino_agalma_thorakoforoy_efippoy_andrianta_apo_ti_thalassa_notios_tis_kalymnoyΣχετικά με το έκθεμα (φωτογραφία αριστερά):
Χάλκινο άγαλμα θωρακοφόρου έφιππου ανδριάντα από τη θάλασσα νοτίως της Καλύμνου. Ο ‘δερμάτινος’ θώρακας του ιππέα έχει διακοσμητικά σχήματα στο κάτω μέρος και φέρει ρόδακα στον οποίο στερεωνόταν ο ιμάντας της επωμίδας. Στη μέση είναι ζωσμένος με διπλό ζωστήρα διακοσμημένο με ρόμβους. Αυτοί οι ζωστήρες ήταν ένδειξη του αξιώματος του εικονιζόμενου. Με ιδιαίτερη φροντίδα ανοίγουν στο κάτω μέρος του θώρακα οι ‘δερμάτινες’ πτέρυγες για να προσαρμοστούν στο σώμα του αλόγου. 2ος αι.π.Χ. Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων 2006/1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.