Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκινά τη Πέμπτη το Συνέδριο με θέμα τη μακροζωΐα στη Σάμο

Ξεκινά τη Πέμπτη το Συνέδριο με θέμα τη μακροζωΐα στη Σάμο

Μακροζωια-Σαμος Συνέδριο με θέμα “Μακροζωΐα: Ένας ρεαλιστικός στόχος” θα πραγματοποιηθεί στο Doryssa Seaside Resort στη Σάμο από 8 εώς 10 Σεπτεμβρίου.

Σαμος-ΜακροζωιαTo Συνέδριο διοργανώνει το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος.

Ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπης στον χαιρετισμό του αναφέρει τα εξής:

Η αντιμετώπιση των ασθενειών του γήρατος και η επίτευξη της μακροζωίας υπήρξε, ανέκαθεν, ο στόχος κάθε ιατρικής έρευνας. Τις τελευταίες δεκαετίες, οι φαρμακευτικές και επεμβατικές εξελίξεις στην καρδιαγγειακή ιατρική οδήγησαν στην μείωση της καρδιαγγειακής θνητότητας, της πρώτης αιτίας θνητότητας παγκοσμίως, βελτιώνοντας την επιβίωση των καρδιολογικών ασθενών και προάγοντας την μακροζωία. Αλλά και η ανακάλυψη νεότερων χημειοθεραπευτικών και ανοσοκατασταλτικών σκευασμάτων βελτίωσε την πρόγνωση καρκινοπαθών και ασθενών με χρόνια αυτοάνοσα νοσήματα, νοσήματα που μέχρι πριν από κάποια χρόνια θεωρούνταν ανίατα, προσδοκώντας πάντα στην επίτευξη της μακροζωίας.

Tα τελευταία χρόνια υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τα ποσοστά μακρόβιων πληθυσμών ανά τον κόσμο. Το νησί της Ικαρίας, που ανήκει στον Νομό Σάμου,  είναι μία από τις πέντε περιοχές του πλανήτη με τα υψηλότερα ποσοστά μακροβιότητας. Στο πλαίσιο αυτών των ανακοινώσεων, οργανώθηκε και διεξάγεται η μελέτη ‘ΙΚΑΡΙΑ’, μια επιδημιολογική μελέτη καταγραφής και ανάλυσης δημογραφικών, κοινωνικών, γενετικών και περιβαντολλογικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού της Ικαρίας, που στόχο έχει την διεύρυνση των γνώσεων μας για την μακροζωία και την ανίχνευση υποκείμενων μηχανισμών ευόδωσης της. Προκαταρκτικά ευρήματα υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο της μακροζωίας, πέρα από την Ικαρία, αφορά και τα γειτονικά νησιά του Νομού Σάμου.

Με αφορμή αυτά τα επιστημονικά δεδομένα και την τεράστια σημασία που  συνεπάγονται για την προβολή και την ανάπτυξη των νησιών της περιοχής αλλά και της χώρας μας γενικότερα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αναγνωρίζοντας την σημασία των ανωτέρω, έχει παραχωρήσει στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, αυτόνομη κτιριακή υποδομή στην πόλη της Σάμου, για την εγκατάσταση του και την έναρξη των δραστηριοτήτων του.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση με θέμα ‘Μακροζωία: ένας ρεαλιστικός στόχος’ που θα διεξαχθεί στο νησί της Σάμου, από τις 8-10 Σεπτεμβρίου 2016. Για πρώτη φορά, διακεκριμένοι ερευνητές, φιλόσοφοι, και καθηγητές διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων, θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την έννοια της μακροζωίας, ο καθένας μέσα από το δικό του ερευνητικό και κλινικό έργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.