Αρχική Αεροπορικά Νέα Ξεκίνα η τελική συναρμολόγηση του πρώτου αεροσκάφους A330neo στην Τουλούζη

Ξεκίνα η τελική συναρμολόγηση του πρώτου αεροσκάφους A330neo στην Τουλούζη

MAN-381-01Το νεότερο μέλος της πιο δημοφιλούς οικογένειας ευρείας ατράκτου στον κόσμο παίρνει το τελικό του σχήμα.


Η Airbus ξεκίνησε την τελική συναρμολόγηση του πρώτου αεροσκάφους A330neo, ενός Α330-900, στην Τελική Γραμμή Συναρμολόγησης στην Τουλούζη με την ένωση των φτερών στο κέντρο της ατράκτου στον Σταθμό 40.

Ως το νεότερο μέλος της πιο δημοφιλούς οικογένειας ευρείας ατράκτου στον κόσμο, την Οικογένεια A330, το αεροσκάφος A330neo βασίζεται στην αποδεδειγμένη οικονομία, ευελιξία και αξιοπιστία της Οικογένειας, για να μειώσει την κατανάλωση καυσίμων κατά επιπλέον 14% ανά κάθισμα. Και τα δύο αεροσκάφη A330-800 και Α330-900 διαθέτουν το πτερύγιο με Skarklet wintip μηχανισμό για αεροδυναμική τελευταίας τεχνολογίας εμπνευσμένο από το νέο A350, ενώ παράλληλα ενσωματώνουν τους τελευταίας γενιάς Trend 7000 κινητήρες της Rolls-Royce και την νέα AirSpace καμπίνα της Airbus για μια μοναδική εμπειρία άνεσης στην καμπίνα.

«Έχουμε ξεκινήσει με ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης και σήμερα είναι ακριβώς μέσα στις προθεσμίες που έχουμε θέσει» δήλωσε ο Odile Jubécourt, Επικεφαλής της Airbus για το πρόγραμμα A330neo. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι είμαστε σε καλή πορεία για να ανταποκριθούμε στα υψηλά επίπεδα ωριμότητας και αξιοπιστίας που περιμένουν από εμάς οι πελάτες μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες εργασίας για αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα».

Χάρη στη χαμηλή, νέας γενιάς κατανάλωση καυσίμων, το αεροσκάφος A330neo διευρύνει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες των αερογραμμών, προσφέροντας μια επιπλέον εμβέλεια 400 ναυτικών μιλίων, φθάνοντας σε ένα εύρος 6.500 ναυτικών μιλίων για το αεροσκάφος Α330-900 και 7.500 ναυτικών μιλίων για το αεροσκάφος Α330-800. Μέχρι σήμερα, 10 πελάτες έχουν παραγγείλει συνολικά 186 A330neo αεροσκάφη.

Τα αεροσκάφη A330-800 και A330-900 είναι κατά 99% εκατό ίδια, διαθέτοντας κατά 95% ίδια χαρακτηριστικά με όλο τον στόλο των A330 αεροσκαφών και στοχεύουν στην στη βελτιστοποίηση του κόστους και την ευελιξία για όλες τις αερογραμμές που τα επιλέγουν. Οι αεροπορικές εταιρείες θα ωφεληθούν επίσης από την κορυφαία αξιοπιστία της Οικογένειας στην αγορά και το μειωμένο κόστος συντήρησης.

Το αεροσκάφος Α330 αποτελεί το πιο δημοφιλές μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος ευρείας ατράκτου όλων των εποχών, έχοντας καταγράψει μέχρι σήμερα πάνω από 1.600 παραγγελίες. Σήμερα, περισσότερα από 1.250 A330 αεροσκάφη πετούν με περισσότερες από 120 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο σε ένα ευρύ φάσμα διαδρομών, από τις εγχώριες και τις περιφερειακές πτήσεις έως τις διηπειρωτικές υπηρεσίες μεγάλης εμβέλειας.

Η νέα γενιά A330neo αποτελεί την πιο κερδοφόρα και συνάμα πιο αποδοτική σειρά όσον αφορά στην κατηγορία που αφορά στο μέγεθός των αεροσκαφών της. Και αυτό γιατί προσφέρει τα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.