Αρχική Αθλητικά Συγκλονιστικό φινάλε – Ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη (video)

Συγκλονιστικό φινάλε – Ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη (video)

Ασημένιο μετάλλιο για τον Σπύρο ΓιαννιώτηΣτα 36 του χρόνια, στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, ο Σπύρος Γιαννιώτης πήρε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του, χάνοντας τον τίτλο του χρυσού Ολυμπιονίκη για μια ανάσα.

Ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας αθλητής πήρε τη δεύτερη θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο, «έσβησε» την προσωπική του απογοήτευση για την τέταρτη θέση του Λονδίνου, πριν τέσσερα χρόνια, και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την καριέρα του.

Ή μάλλον σχεδόν ιδανικό, αφού ο Κερκυραίος πρωταθλητής ήταν πρώτος στα τελευταία μέτρα της κούρσας, όμως κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης (και δεύτερος πέρυσι στο Καζάν) Φέρι Βέερτμαν τον έφτασε, εκμεταλλεύτηκε μία στιγμιαία αδράνειά του και πρόλαβε να χτυπήσει πρώτος την πλακέτα τερματισμού.

Ο τερματισμός του Σπύρου Γιαννιώτη

Οι δύο αθλητές τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο, 1 ώρα, 52 λεπτά και 59.8 δευτερόλεπτα, με το φώτο φίνις να δίνει τελικά νικητή τον Ολλανδό και δεύτερο τον Γιαννιώτη.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Γιαννιώτης ζήτησε από τους επικεφαλής της ελληνικής αποστολής να αποσυρθεί η ένσταση που είχαν καταθέσει για την τελική κατάταξη του αγώνα.

Ο Γιαννιώτης αναγνώρισε και δημόσια (στις δηλώσεις του μετά την κούρσα) ότι ο Ολλανδός Φέρι Βέερτμαν ακούμπησε πρώτος στην πλακέτα τερματισμού και δίκαια πήρε το χρυσό μετάλλιο, εξηγώντας μάλιστα ότι ο ίδιος έκανε «ανάποδη χεριά» και γι’ αυτό δεν μπόρεσε να κατακτήσει το χρυσό.

Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ, επίσης μετά από εξέταση του φώτο φίνις, αφού τον ίδιο χρόνο έκανε και ο Κινέζος Λιτζούν Ζου. Αμέσως πιο πίσω (πέμπτος) τερμάτισε ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής του Καζάν, Τζόρνταν Ουιλιμόβσκι, ενώ ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι, έμεινε στη 12η θέση.

 

Η πρώτη οκτάδα στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα ανδρών:

1. Φέρι Βέερτμαν (Ολλανδία) 1ωρ.52:59.8
2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 1ωρ.52:59.8
3. Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 1ωρ.53:02.0
4. Λιτζούν Ζου (Κίνα) 1ωρ.53:02.0
5. Τζόρνταν Γουιλιμόβσκι (ΗΠΑ) 1ωρ.53:03.2
6. Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 1ωρ.53:03.5
7. Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία) 1ωρ.53:03.9
8. Γιασουνάρι Χαράι (Ιαπωνία) 1ωρ:53.04.6

Source: http://www.ert.gr

Save

Save

Save

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.