Είναι η τοπική κουζίνα μιας χώρας πόλος έλξης των βρετανών τουριστών; Πόσα ξοδεύει ένας βρετανός ταξιδιώτης για το φαγητό του στη χώρα που επισκέπτεται και τι είδους εστιατόρια προτιμά;
Τα Small Luxury Hotels of the World, ο όμιλος ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων με περισσότερα από 520 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα σχετικά με τις γαστρονομικές συνήθειες των Βρετανών μελών τους στις διακοπές και αποκαλύπτει:
• 44 % των Βρετανών δηλώνει ότι το φαγητό επηρεάζει την επιλογή τους για τον προορισμό του ταξιδιού τους.
• 25 % αναφέρουν ότι η τοπική κουζίνα είναι το απόλυτο κριτήριό τους κατά τη διαδικασία της επιλογής του τόπου των διακοπών τους.
• Όλοι δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ψάχνοντας πληροφορίες και ζητώντας συστάσεις για τα μέρη που θα φάνε, παρά για την πρόβλεψη του καιρού ή τα αξιοθέατα της περιοχής.
• Το 50% ξοδεύει, όταν ταξιδεύει, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φαγητό και ποτά.
• Οι πιο δημοφιλείς γαστρονομικοί προορισμοί για τους Βρετανούς είναι: η Ιταλία (33 %), οι ΗΠΑ (32%) και ακολουθούν η
Καραϊβική , η Αυστραλία και η Κίνα.
• Το 74 % παραδέχονται ότι κατά τη διαδικασία της κράτησης τους σε κάποιο ξενοδοχείο, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την ποιότητα του/των εστιατορίου/ων του. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 82 % για την ηλικιακή ομάδα 18-24.
• 58 % των Βρετανών προτιμούν τα τοπικά αυθεντικά εστιατόρια όταν βρίσκονται σε διακοπές.
• Τα δύο τρίτα (63 %) δηλώνουν ότι εμπνεύστηκαν και μαγείρεψαν μια νέα συνταγή μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.