Αρχική Γαστρονομία Η Γαστρονομία κορυφαίο κριτήριο επιλογής προορισμού για τους Βρετανούς, σύμφωνα με έρευνα...

Η Γαστρονομία κορυφαίο κριτήριο επιλογής προορισμού για τους Βρετανούς, σύμφωνα με έρευνα των Small Luxury Hotels of the World™

Σαλάτα καρπούζι με φέτα και φύλλα μέντας, του εστιατορίου του Archipelagos Luxury Hotel στη Μύκονο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World
Σαλάτα καρπούζι με φέτα και φύλλα μέντας, του εστιατορίου του Archipelagos Luxury Hotel στη Μύκονο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World
Σαλάτα καρπούζι με φέτα και φύλλα μέντας, του εστιατορίου του Archipelagos Luxury Hotel στη Μύκονο, μέλος των Small Luxury Hotels of the World

Είναι η τοπική κουζίνα μιας χώρας πόλος έλξης των βρετανών τουριστών; Πόσα ξοδεύει ένας βρετανός ταξιδιώτης για το φαγητό του στη χώρα που επισκέπτεται και τι είδους εστιατόρια προτιμά;
Τα Small Luxury Hotels of the World, ο όμιλος ανεξάρτητων πολυτελών ξενοδοχείων με περισσότερα από 520 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε πρόσφατα έρευνα σχετικά με τις γαστρονομικές συνήθειες των Βρετανών μελών τους στις διακοπές και αποκαλύπτει:


• 44 % των Βρετανών δηλώνει ότι το φαγητό επηρεάζει την επιλογή τους για τον προορισμό του ταξιδιού τους.

• 25 % αναφέρουν ότι η τοπική κουζίνα είναι το απόλυτο κριτήριό τους κατά τη διαδικασία της επιλογής του τόπου των διακοπών τους.

• Όλοι δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο ψάχνοντας πληροφορίες και ζητώντας συστάσεις για τα μέρη που θα φάνε, παρά για την πρόβλεψη του καιρού ή τα αξιοθέατα της περιοχής.

• Το 50% ξοδεύει, όταν ταξιδεύει, το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων τους σε φαγητό και ποτά.

• Οι πιο δημοφιλείς γαστρονομικοί προορισμοί για τους Βρετανούς είναι: η Ιταλία (33 %), οι ΗΠΑ (32%) και ακολουθούν η
Καραϊβική , η Αυστραλία και η Κίνα.

• Το 74 % παραδέχονται ότι κατά τη διαδικασία της κράτησης τους σε κάποιο ξενοδοχείο, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την ποιότητα του/των εστιατορίου/ων του. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 82 % για την ηλικιακή ομάδα 18-24.

• 58 % των Βρετανών προτιμούν τα τοπικά αυθεντικά εστιατόρια όταν βρίσκονται σε διακοπές.

• Τα δύο τρίτα  (63 %) δηλώνουν ότι εμπνεύστηκαν και μαγείρεψαν μια νέα συνταγή μετά από ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Save