Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ABTA: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής προορισμός για τους Άγγλους

ABTA: Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής προορισμός για τους Άγγλους

ABTA-logo-1Η ABTA υπολογίζει ότι 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να ταξίδεψαν στο εξωτερικό το Σαββατοκύριακο 22 – 24 Ιουλίου, καθώς η πλειοψηφία των σχολείων έκλεισε και ξεκίνησαν οι θερινές σχολικές διακοπές στη Βρετανία.

Η ABTA αναφέρει πως το περασμένο Σαββατοκύριακο, που θεωρείται αυτό με τη μεγαλύτερη κίνηση, σε ταξιδιώτες για όλη την περίοδο των θερινών διακοπών, σε μερικά αεροδρόμια στην Νοτιοανατολική Αγγλία υπήρξε μια αύξηση σχεδόν 7% . Δηλαδή 530.000 άτομα θα αναχώρησαν από το Heathrow, 350.000 από το Gatwick, 128.000 από το Stansted και 80.000 από τη Λούτον.

Στην υπόλοιπη χώρα, 60.000 περίπου αναχώρησαν από το Μπέρμιγχαμ, 55.000 από το Newcastle και 15.000 από την Κάρντιφ. Πολλοί επίσης ταξιδιώτες προτίμησαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά η από τη σήραγγα της Μάγχης.

Η Μεσόγειος είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Άγγλους τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, με σημαντικές αυξήσεις στις κρατήσεις σε ορισμένους προορισμούς, όπως η Πορτογαλία (23% αύξηση), η Ισπανία (22%) και η Κύπρος (16%).

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι δημοφιλής με 5% να παρουσιάζεται στις κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Μακρινοί προορισμοί, όπως οι ΗΠΑ και το Μεξικό, έχουν επίσης καλές επιδόσεις, το αεροδρόμιο Gatwick αναφέρει αύξηση 19% σε μακρινούς προορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.