Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ε.Ε.Α. στηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων

Επαγγελματικο ΕπιμελητηριοΜπροστά σε αυτές τις συνθήκες της πρωτοφανούς ύφεσης, τονίζει το Ε.Ε.Α., στο σημερινό του Δελτίο Τύπου, η μοναδική διέξοδο που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν, είναι να στρέψουν το βλέμμα προς την αύξηση των εξαγωγών.

Πιο συγκερκιμένα το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας γράφει  πως,

‘Εχει τονίσει κατ΄επανάληψη ότι μόνο με την εξωστρέφεια μπορεί να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει, να βρεθούν νέοι οδοί διάθεσης των ελληνικών προϊόντων, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Εργαζόμενοι σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο να φέρουμε πιο κοντά τον Έλληνα επιχειρηματία με νέες αγορές, καταφέραμε να «χτίσουμε» γέφυρες με την μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο, τον κινέζικο κολοσσό Alibaba.  
 
Η πρώτη δημόσια επικοινωνία μας με εκπροσώπους της εταιρείας έγινε πριν από λίγες εβδομάδες στο Επιμελητήριο. Ακολούθησε η συμμετοχή μας στην πολιτική και επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα, πριν από λίγες εβδομάδες, όπου όχι μόνο οριστικοποιήθηκε η επίσκεψη της Alibaba στην Ελλάδα, αλλά ξεκίνησε και στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Σήμερα, ενόψει της επίσημης επίσκεψης της Alibaba στη χώρα μας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, έχουμε τη χαρά να ενημερώσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους αρμόδιους φορείς ότι δίνεται η δυνατότητα μέσω μίας μεγάλης ενημερωτικής συνάντησης με τα κορυφαία στελέχη της κινέζικης εταιρείας, την οποία διοργανώνει το Ε.Ε.Α. στις 14 Σεπτεμβρίου, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΞ, να μάθουν οι συνάδελφοι μας όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να απευθυνθούν πλέον και στους κινέζους καταναλωτές. Η πρωτοβουλία μας αυτή έρχεται μπροστά στην ανάγκη να έρθουν πιο κοντά οι εκπρόσωποι των ελληνικών επιχειρήσεων με την τεράστια αγορά της Κίνας, να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες που ανοίγονται, να βαδίσουν επιτέλους σε αναπτυξιακά μονοπάτια, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να προσδοκά σε καλύτερες ημέρες.
Μιλώντας με πράξεις λοιπόν για την ανάγκη της εξωστρέφειας την οποία πρέπει να επιδείξουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, το Ε.Ε.Α. προχώρησε στην συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για την Εξωστρέφεια των ΜμΕ, με πρωταρχικό σκοπό την υποστήριξη πρωτοβουλιών ώστε να ανοίξουν δίαυλοι εμπορικής συνεργασίας με χώρες και αλλοδαπές επιχειρήσεις.

Την Επιτροπή συντονίζει ο Σύμβουλος Διοίκησης του Ε.Ε.Α. κος Στέφανος Κομνηνός και απαρτίζουν οι κ.κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής, Νίκος Κουγιουμτσής (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών – μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Α), Ζήσης Ψαρράς (μέλος Δ.Σ Ε.Ε.Α),  Σύρος Κοσκοβόλης Υπεύθυνος Μονάδας Προγραμματισμού, Σχεδιασμού, Ωρίμανσης και Υλοποίησης Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων και Δημήτρης Γλυνός, Προϊστάμενος Τμήματος Επαγγελματικών Θεμάτων.

Ειδικά για τη μεγάλη ενημερωτική συνάντηση με την Alibaba στις 14 Σεπτεμβρίου, για τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα απευθύνονται στο Ε.Ε.Α., θα μπορεί να υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στην εκδήλωση αλλά και μεμονωμένων συναντήσεων b2b με στελέχη του κινεζικού κολοσσού.

Λεπτομέρειες για τις συναντήσεις αυτές,  θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.