Αρχική Αεροπορικά Νέα Πάνω από 33.000 νέα αεροσκάφη, αξίας άνω των US $ 5 ...

Πάνω από 33.000 νέα αεροσκάφη, αξίας άνω των US $ 5 τρισεκατομμύρια για τα επόμενα 20 χρόνια

Θα χρειασθούν  500.000 νέοι πιλότοι

airbusΣτα επόμενα 20 χρόνια (2016-2035), σύμφωνα με τις προβλέψεις της Airbus για την παγκόσμια αγορά, η επιβατική κίνηση θα αυξηθεί κατά μέσο όρο 4,5% ετησίως, οδηγώντας στην ανάγκη για περισσότερα από 33.000 νέα αεροσκάφη, άνω των 100 θέσεων (32.425 επιβατών και 645 φορτηγά αεροσκάφη άνω των 10 τόνων) αξίας US $ 5.2 τρισεκατομμύριων. Μέχρι το 2035, ο παγκόσμιος στόλος των αεροσκαφών θα έχει διπλασιαστεί από τα 19.500 αεροσκάφη  σήμερα , σε σχεδόν 40.000. Περίπου13.000 επιβατικά και φορτηγά αεροσκάφη  θα αντικατασταθούν με πιο αποδοτικούς τύπους.

Η αστικοποίηση και η αύξηση του πλούτου στις αναδυόμενες οικονομίες, κυρίως στην Ασία, τροφοδοτεί την ανάπτυξη της εναέριας μεταφοράς. Με συνολικό πληθυσμό πάνω από έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους, οι οικονομίες θα αυξηθούν κατά 5,6% και η τάση  προς το εναέριο ταξίδι θα τριπλασιαστεί έως 75% του πληθυσμού της. Μέσα σε 10 χρόνια, η Κίνα με τη συχνότητα πτήσεων που παρουσιάζει η εσωτερική της αγορά  , θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο. Σε οικονομίες όπως η Δυτική Ευρώπη ή η Βόρεια Αμερική, η αύξηση της εναέριας μεταφοράς θα είναι περίπου 3,7%.

Ενώ το ΑΕΠ παραμένει βασικός παράγοντας για την αύξηση της κίνησης, βλέπουμε την ιδιωτική κατανάλωση( βασικό στοιχείο του ΑΕΠ) στις αερομεταφορές να εξελίσσεται σε σημαντική οικονομική παράμετρο όπως για παράδειγμα η εσωτερική μετακίνηση στην Κίνα ή την Ινδία. Οι μεσαίες τάξεις στις αναδυόμενες αγορές θα διπλασιασθούν  στα 3,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το 2035.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι το 2035, το 62 %  του παγκόσμιου πληθυσμού θα είναι οι κάτοικοι και ο αριθμός των πόλεων θα αυξηθεί από 55 σε 93 μέχρι το 2035. Αυτά τα κέντρα του πλούτου , από τα οποία τα 47 έχουν ήδη αεροδρόμια, πιστεύεται ότι θα αποφέρουν το 35% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Σε 20 χρόνια ο αριθμός των καθημερινών επιβατών που θα διανύουν μεγάλες αποστάσεις, που θα ταξιδεύουν προς, από ή μέσω αεροδρομίων μεγάλων πόλεων, θα υπερδιπλασιαστούν σε περίπου  2,5 εκατ.

Η παγκόσμια επιχειρηματική υπηρεσία της Airbus, που σήμερα έχει επεκταθεί σε έξι κέντρα υποστήριξης πελατών, και 14 κέντρα κατάρτισης, αναμένεται να επεκταθεί περαιτέρω καθώς τα επόμενα 20 χρόνια προβλέπεται η ανάγκη για ένα εκατομμύριο πιλότους και μηχανικούς (560.000 νέους πιλότους, 540.000 νέους μηχανικούς) για να πετούν και  διατηρούν τα αεροσκάφη σε καλή κατάσταση.

«Ενώ καθιερωμένες αγορές όπως η Ευρώπη και Βόρειας Αμερική συνεχίζουν να αναπτύσσονται, αυτή της Ασίας-Ειρηνικού θα είναι η «μηχανή» που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξη τα επόμενα 20 χρόνια. Η Κίνα θα είναι σύντομα η μεγαλύτερη αγορά αερομεταφορών στον κόσμο και μαζί με τις αναδυόμενες οικονομίες, την αύξηση του πληθυσμού και την αναπτυγμένη τους αγορά, όλα αυτά μαζ,ί θα αυξήσουν την πληρότητα των αερομεταφορών. » δήλωσε ο Chief Operating Officer, Customers της Airbus o John Leahy. “Αυξάνουμε την παραγωγή για να καλύψουμε τη ζήτηση των κορυφαίων προϊόντων μας γεγονός που θα συμβάλλει και στην ενίσχυση  εξυπηρέτησης των πελατών μας, για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των αεροπορικών μεταφορών.”

Στην αγορά ευρείας ατράκτου, η Airbus προβλέπει μια τάση προς αεροσκάφη μεγαλύτερης χωρητικότητας και προβλέπει για πάνω από 9.500 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου και φορτήγα αεροσκάφη στα επόμενα 20 χρόνια, που αποτιμώνται σε  περίπου $ 2.8 τρισεκατομμύρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 29% όλων των νέων παραδόσεων αεροσκαφών και to 54% σε αξία. Οι περισσότερες παραδόσεις ευρείας ατράκτου (46%) θα είναι στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού. Σε αυτή την κατηγορία είναι τα Airbus, A330neo, A350 XWB και το A380, η πιο ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων ευρείας ατράκτου μεταξύ 200 και πάνω από 600 θέσεις.

Στην αγορά μονού διαδρόμου, όπου η τελευταία γενιά του Α320 Family και του  A320neo Family θεωρούνται παγκόσμιοι  ηγέτες στην αγορά, η Airbus προβλέπει για ζήτηση για πάνω από 23.500 νέα αεροσκάφη αξίας US $ 2.4 τρισεκατομμύρια. Αυτό αντιπροσωπεύει 71% όλων των νέων μονάδων. Προβλέπεται η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού να παραγγείλει το 39%.

Η αύξηση της πληρότητας οδηγεί σε μεγαλύτερα αεροσκάφη,  τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 40 % από το 1980 καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν μεγαλύτερα αεροσκάφη ή ζητούν αναβάθμιση σε αυτά που έχουν σε παραγγελία.  
Μεγαλύτερα αεροσκάφη, όπως το Α380 σε συνδυασμό με τους υψηλότερους συντελεστές πληρότητας, κάνουν την πιο αποδοτική χρήση των περιορισμένων slot στα αεροδρόμια  και συμβάλουν στον αριθμό των επιβατών, όπως επιβεβαιώνεται από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Η εστίαση στην διαρκή ανάπτυξη επέτρεψε την μείωση στη κατανάλωση καυσίμων και τη μείωση του θορύβου κατά 70% τα τελευταία 40 χρόνια. Η τάση αυτή συνεχίζεται με τα καινοτόμα αεροσκάφη όπως το A320neo, το A330neo, το Α380 και το A350 XWB.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.