Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις στην Κίνα μέσω Ε.Ε.Α.

Οι Ελληνικές Επιχειρήσεις στην Κίνα μέσω Ε.Ε.Α.

E_E_AΟ πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (Ε.Ε.Α.) κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε την τιμή να εκπροσωπήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας καθώς και τον επιμελητηριακό θεσμό στην επιχειρηματική και πολιτική αποστολή που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα και επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. συνάντησε τον Jack Ma, ιδρυτή και μέτοχο της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρονικών πωλήσεων στον κόσμο, της κινεζικής Alibaba και συζήτησαν τρόπους συνεργασίας των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον κινεζικό κολοσσό.

KINA 1Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τόνισε:

«Στις συναντήσεις που είχαμε στο Forum Ελληνικών και Κινέζικων επιχειρήσεων είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε τα ασύλληπτα μεγέθη των Κινεζικών επιχειρήσεων και τις δυνατότητες για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων. Οι συνομιλίες έδειξαν τις διαθέσεις της Κινεζικής Κυβέρνησης για επενδύσεις στην Ελλάδα μιας και εμμέσως πλην σαφώς ο Κινέζος Πρωθυπουργός ονειρεύεται τον δρόμο του Μεταξιού που τη σημαντικότερη δίοδο, από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτελεί η χώρα μας. Οι επτά συμφωνίες που κλείστηκαν και υπογράφτηκαν παρουσία του Υπουργού κ. Σταθάκη και του ομολόγου του Κινέζου Υπουργού, ασφαλώς και είναι επιτυχία αλλά πάρα πολύ μικρή για το μέγεθος των συναλλαγών των δυο χωρών.Το Ε.Ε.Α. είναι περήφανο που συνέβαλε καθοριστικά στο να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον ιδρυτή και μεγαλύτερο μέτοχο της Alibaba, τον Jack Ma, μιας εταιρείας που συνεργάζεται με 10 εκ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ως Ε.Ε.Α. θέλουμε να τονίσουμε ότι μόνο με ενισχυμένες τις ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα στοχεύουν πλέον σε αναπτυξιακά μονοπάτια, θα γεννηθεί η ελπίδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρα τη βασική μας επιδίωξη και πιστεύουμε ακράδαντα ότι στο τέλος οι προσπάθειες μας θα δικαιωθούν».

Αποτιμώντας βαθύτερα τα οφέλη για τη Χώρα και τις επιχειρήσεις, μπορούμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η Κίνα επιλέγει τη χώρα μας ως μια σταθερή οικονομική πύλη πρόσβασης προς την ανατολική και δυτική Ευρώπη.
Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει παραγωγικά το κινεζικό ενδιαφέρουν και να αναπτύξει τις επενδύσεις, τις εξαγωγές και τις επιχειρηματικές συνεργασίας.
Οι συμφωνίες με την Κίνα είναι και ένα μήνυμα προς τους επενδυτές όλου του κόσμου ότι η Ελλάδα αλλάζει και μετατρέπεται σε πεδίου επενδύσεων και ανάπτυξης.
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοίγονται πεδία ατομικών και συλλογικών συνεργασιών χωρίς όρια με μια οικονομία που δεν αφήνει ευκαιρία αναξιοποίητη.
Σκοπός της συμμετοχής του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας στην αποστολή ήταν: Να ανοίξουν οι δίαυλοι για την ανάπτυξη της Ελλάδας, μέσω επιχειρηματικών συνεργασιών και νέων επενδύσεων.  Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Απομένουν τα επόμενα για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.