Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με επιτυχία στέφθηκε το ανέβασμα της παράστασης “Waiting for the Rain”

Με επιτυχία στέφθηκε το ανέβασμα της παράστασης “Waiting for the Rain”

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην πόλη του Λαυρίου.

Waiting for the Rain_1   Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παράσταση “Waiting for the rain” που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου και η οποία αποτελεί μέρος του διαπολιτισμικού πανευρωπαϊκού project “Meeting the Odyssey”.

Waiting for the Rain_2 Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από την ζωή της Πηνελόπης, της γυναίκας του Οδυσσέα. Μια ιστορία μοναξιάς, 20 χρόνων, ειπωμένης χωρίς λόγια, μια ιστορία που δημιουργείται από τη μουσική, την κίνηση και τις σχέσεις μεταξύ των ηθοποιών, των χορευτών, των μουσικών και των μαριονέτων.  

Waiting for the Rain_3Το “Meeting the Odyssey” είναι ένα κοινωνικό και καλλιτεχνικό συνεργατικό project, που αποπλέει από τη Βαλτική Θάλασσα και φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο. Κάθε καλοκαίρι, από το 2014 έως και σήμερα, καλλιτέχνες και οργανωτές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες ταξιδεύουν μαζί, οργανώνοντας εργαστήρια (workshops) και δίνοντας θεατρικές παραστάσεις. Το project συνδυάζει στοιχεία από την Οδύσσεια, σύγχρονα θέματα της Ευρώπης και ιστορίες αντλημένες μέσα από τη συνδιαλλαγή με ντόπιους πληθυσμούς. Όμως, το “Meeting the Odyssey” είναι ένα ταξίδι από μόνο του, ενώνοντας ανθρώπους μέσα από μακροχρόνια συνεργασία και ανακαλύπτοντας νέα καλλιτεχνικά τοπία και πολιτισμικά ήθη για να αναπτύξει συνέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα “Meeting the Odyssey” χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η παράσταση “Waiting for the Rain” πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου και την παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.