Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Επόμενη Μέρα & το Μέλλον του Ελληνικού Αμπελώνα

Η Επόμενη Μέρα & το Μέλλον του Ελληνικού Αμπελώνα

Images
Μάρκος Μπόλαρης Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Δρ Γιάννης Βογιατζής Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου, Dr Jose Vouillamoz, Γιάννης Καρακάσης MW

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Dr. José Vouillamoz & τo Γιάννη Καρακάση MW το Masterclass με θέμα “Greek Wine: Varieties on the rise”, στην κατάμεστη αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης που παραβρέθηκε στην εκδήλωση εξέφρασε το ενδιαφέρον και την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των εισηγήσεων τόσο των δύο κεντρικών ομιλητών όσο και των Δρ. Γιάννη Βογιατζή, Δρ Γιώργου Κοτσερίδη και Δρ Χαρούλας Σπινθηροπούλου που ήταν στο πάνελ.

“Οι Ελληνικές ποικιλίες είναι το μέλλον”

”Ο καλύτερος τρόπος να προάγετε τις ποικιλίες σας είναι μέσω της έρευνας. Αυτές είναι ο θησαυρός σας και η κληρονομιά σας και θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να τις διατηρήσετε’’ τόνισε ο Dr Vouillamoz συμφωνώντας με τον Δρ. Βογιατζή ότι ”ο δρόμος είναι ξεκάθαρος: έρευνα στις ποικιλίες, κλωνική επιλογή αλλά επίσης και πολύ δουλειά και από την πλευρά των οινοποιών για την παραγωγή μεγάλων κρασιών’’ ενώ ο Γιάννης Καρακάσης MW ανέλυσε διεξοδικά τα 9 κρασιά από τις ποικιλίες Κυδωνίτσα (Οινοποιείο Μονεμβασιάς), Ρομπόλα (Οινοποιείο Μελισσινού), Βιδιανό (Οινοποιείο Δουλουφάκη), Αηδάνι (Κτήμα Αργυρού), Χυδηριώτικο (Οινοποιείο Μεθυμναίου), Μαυρούδι (Τσάνταλης), Μούχταρο (Κτήμα Μουσών), Νεγκόσκα (Κτήμα Τάτση) και Μαυροτράγανο (Τηνιακοί Αμπελώνες) που παρουσιάστηκαν: ”Δοκιμάστηκαν 9 κρασιά από αφανείς ποικιλίες με εξαιρετική τυπικότητα και έκφραση. Παράλληλα ο Jose Vouillamoz έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για το παρόν και το μέλλον των ελληνικών ποικιλιών. Το σημερινό masterclass καταδεικνύει κατά τη γνώμη μου ότι απαιτείται πάρα πολύ δουλειά στο κομμάτι της έρευνας και οριοθετεί το πλαίσιο για να ανέβει το ελληνικό κρασί ακόμα ψηλότερα’’ είπε ο κ. Καρακάσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου και την ευγενική χορηγία των Wines of Greece, Wines of Peloponesse, Wines of Crete, Porto Carras Grand Resort, Φυτώρια Αμπέλου Μπακασιέτας, Φυτώρια Φασουλής, Nespresso, Ευτυχιάδης Αξεσουάρ Οίνου, Cork Hellas ενώ από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσαν να λείπουν το ελαφρώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό S.Pellegrino και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Acqua Panna που αποτελούν τη μοναδική πρόταση της Παγκόσμιας Ένωσης Οινοχόων (ASI). Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την εταιρεία Bonello Trading Ltd.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.