Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έργο αξίας 1.208.919 ευρώ από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής και Αργοσαρωνικού

Έργο αξίας 1.208.919 ευρώ από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής και Αργοσαρωνικού

EXAAA_12:7:2016_f
Από δεξιά ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ, ο κ. Γιώργος Καμίνης Δήμαρχος Αθηναίων, ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής Πρόεδρος Μουσείου Ακρόπολης και ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης Αντιπρόεδρος Aegean Airlines

  Πτωτική εμφανίζεται όλους της μήνες η πορεία της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής

Έργο αξίας 1.208.919 ευρώ από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών -Αττικής και Αργοσαρωνικού – με τη συνεργασία του «Δικτύου Συνεργειών» που δημιούργησε η ΕΞΑΑΑ την περίοδο 2010- 2016.

Μονόδρομος οι συνέργειες μεταξύ Ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού φορέα επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

EXAAA_12:7:2016_Vassilikos
Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός Πρόεδρος ΕΞΑΑΑ

Την προσοχή όλων εφιστούν τα στοιχεία κίνησης Α΄ εξαμήνου 2016, καθώς πτωτική εμφανίζεται όλους της μήνες η πορεία της τουριστικής κίνησης στα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής, σε ποσοστά που κυμαίνονται από -1,8% (σύνολο εξαμήνου) έως και -6,5% (Μάιος 2016). Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε χαρακτηριστικά πως οι πρώτες αρνητικές ενδείξεις που καταγράφονται μετά από μια θεαματική θετική πορεία την περίοδο 2013-2015, μας προειδοποιούν για στροφή του μέχρι σήμερα θετικού κλίματος για τον τουρισμό της Αθήνας και μας καλούν σε μέτρα και συλλογικές δράσεις που πρέπει εγκαίρως να δρομολογηθούν για την περιφρούρηση του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας.

Τα ως άνω στοιχεία δόθηκαν από την ΕΞΑΑΑ στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «6 χρόνια δράσεις για την Αθήνα» που διοργάνωσε στο Μουσείο Ακρόπολης την Τρίτη 12 Ιουλίου και ήταν αφιερωμένη στο έργο που υλοποιήθηκε από την Ένωση για την προβολή και ανάδειξη του προορισμού Αθήνα στις ξένες αγορές την περίοδο 2010-2016. Το έργο αυτό, συνολικής αξίας 1.208.919 ευρώ και μηδενικού προϋπολογισμού, περιλαμβάνει δράσεις προβολής, φιλοξενία ξένων τουριστικών tour operators και δημοσιογράφων στην Αθήνα, χορηγικό πολιτιστικό και κοινωφελές έργο, όπως και την δημιουργία πλατφόρμας  / «Δικτύου Συνεργειών » για την Αθήνα, που αριθμεί πλέον περισσότερους των 100 ιδιωτικών, αλλά και δημόσιων τοπικών, κλαδικών, επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων, Ιδρυμάτων, Οργανισμών, Μουσείων, καταστημάτων κ.ά.
Τα μέλη του Δικτύου Συνεργειών, συνεργάστηκαν υπό τον συντονισμό της ΕΞΑΑΑ για την πρόσκληση, φιλοξενία και ενημέρωση 1.872 συνολικά τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από 24 χώρες, αλλά και 650 ξένων καλλιτεχνών μέσα από φεστιβάλ, δράσεις πολιτισμού στην πόλη, τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές κ.λπ.
EXAAA_12:7:2016_1jpgΣτις δράσεις αυτές που δρομολογήθηκαν από το 2010 έως σήμερα, τα ξενοδοχεία της Αθήνας προσέφεραν δωρεάν τουλάχιστον 5.828 καταγεγραμμένες διανυκτερεύσεις για την ενίσχυση της καλής φήμης της Αθήνας και τα μέλη του Δικτύου συνέβαλαν καλύπτοντας ανάλογα με την εξειδίκευσή τους, είτε τις θεματικές ξεναγήσεις και περιηγήσεις στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο, σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και λοιπούς χώρους ενδιαφέροντος, είτε κρουαζιέρες στα νησιά του Αργοσαρωνικού, κ.λπ. ενώ επίσης εστιατόρια και καταστήματα συνέβαλλαν στην φιλοξενία και την προσφορά δώρων. Ο πρόεδρος κ. Βασιλικός ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Aegean που αποτέλεσε το πρώτο μέλος του Δικτύου, που πίστεψε στην ιδέα και προσέφερε δωρεάν τον αεροπορικό ναύλο.  Στις ως άνω δράσεις θα ήταν σκόπιμο να προστεθούν επίσης μέσα από συνεργασίες μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα τόσο η δημιουργία του Αστυνομικού τμήματος Επισκεπτών που δημιουργήθηκε με την συνεργασία ΕΞΑΑΑ- Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Υπ. Προστασίας του Πολίτη και Τουριστικής Αστυνομίας, όσο και η κοινωνική συνεισφορά των ξενοδοχείων μελών της Ένωσης, για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε φαγητό και εξοπλισμό και όχι μόνο, που δημιούργησε η οικονομική κρίση, το προσφυγικό, κ.ά.

Ο κ. Βασιλικός στην ομιλία του, χαρακτήρισε την ανάγκη συνεργασίας και τη χάραξη κοινής στρατηγικής δράσεων ως «μονόδρομο» για την ενδυνάμωση του προορισμού και την περιφρούρησή του σε εποχές που είναι ισχυρές οι προκλήσεις σε διεθνές αλλά και τοπικό επίπεδο. Και εξήγησε πως «οι ίδιοι οι επισκέπτες της πόλης  μας καθοδηγούν μέσα από τις εντυπώσεις τους, τόσο για όσα θα πρέπει να προσέξουμε και να βελτιώσουμε, όσο και για εκείνα που θα πρέπει να διαφυλάξουμε ή να αναδείξουμε».
 EXAAA_12:7:2016_2Αξίζει να σημειωθεί  πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 11ης Έρευνας ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting «περί ικανοποίησης επισκεπτών και απόδοσης ξενοδοχείων» οι επισκέπτες  σε ποσοστό 95% μένουν ικανοποιημένοι και θα σύστηναν ανεπιφύλακτα την Αθήνα.  Ακόμη και σε συνθήκες οικονομικής κρίσης η Αθήνα αποτελεί έναν διαχρονικό και σύγχρονο ταυτόχρονα διεθνή προορισμό που απευθύνεται επιτυχώς σε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες της διεθνούς αγοράς, (όπως leisure, corporate, συνέδρια, κρουαζιέρες, θαλάσσιο Τουρισμό κ.λπ.).

Τέλος, ο κ. Βασιλικός επεσήμανε ιδιαίτερα όσα μπορούν να δρομολογηθούν χωρίς κόστος αλλά μέσα από θετικές καταλυτικές αποφάσεις – όπως για παράδειγμα η επιμήκυνση της σύμβασης του αεροδρομίου με τρόπο που θα υποστηρίξει ξεκάθαρα την Αθήνα, ή η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης.
«Κατά την άποψή μας, δήλωσε χαρακτηριστικά αποτελούν την μόνη ασφαλή οδό προς ένα καλύτερο μέλλον για επιχειρήσεις και πολίτες, σε μια εποχή γενικότερης αστάθειας» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.