Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά H κ. Ελένη Δημοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Τουριστικής Προβολής της...

H κ. Ελένη Δημοπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής στην Ύδρα κατά τον εορτασμό των Μιαουλείων

Eleni_Dimopoulou_Ydra
foto fonitisydras.com

 Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ύδρα κατά τον εορτασμό των Μιαουλείων η Περιφερειακή Σύμβουλος, εντεταλμένη σε θέματα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, κ. Ελένη Δημοπούλου ως προσκεκλημένη και εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου. 

Eleni_Dimopoulou_Ydra_19_Jun_2016
foto fonitisydras.com

Η κα Δημοπούλου συμμετείχε  στις εορταστικές εκδηλώσεις και ο Δήμαρχος Ύδρας της επέδωσε αναμνηστικό των Μιαουλείων 2016 κατά την υποδοχή των επισήμων στο Δημαρχείο.

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Π.Α, επισκέφτηκε και την τορπιλάκατο ΡΟΥΣΣΕΝ ενώ παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κορύφωση της γιορτής των Μιαουλείων.

Dimopoulou_Eleni_Ydra_19_Jun_2016
foto fonitisydras.com

Σε συζήτηση που είχε η ΦτΥ με την κα Δημοπούλου για τα θέματα της τουριστικής προβολής του νησιού μας, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις απόψεις της, τις οποίες με θέρμη και ευθύτητα διατύπωσε και με μεγάλη διάθεση προσφοράς. Άλλωστε η κα Δημοπούλου είναι πάντα πρόθυμη να «δώσει τα φώτα» της ως εμπειρογνώμονας  στον τομέα του τουρισμού, κάτι που το αποδεικνύει και η μέχρι τώρα συνεργασία της με τον Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων της Ύδρας. Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που ο Δήμος φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Π.Α σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.    

Μιλώντας για τη γιορτή των Μιαουλείων αναφέρθηκε στο ό,τι θα πρέπει να υπάρξει ένας ανασχεδιασμός στο πρόγραμμα, με σαφή προσανατολισμό, ομοιογένεια θεματική (concept) και εξωστρεφή πρόθεση ώστε να προσελκύσει μελλοντικούς επισκέπτες. Θα γίνει κοινή προσπάθεια για εντοπισμό και άλλων αγορών υψηλού οικονομικού και πολιτιστικού επιπέδου, σε ιδιαίτερου προφίλ δηλαδή κοινό που ταξιδεύει για συγκεκριμένο σκοπό . Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να τεθούν τα αρνητικά και τα θετικά σημεία της διοργάνωσης των Μιαουλείων και να αξιολογηθούν, προβάλλοντας έναν νέο και αναβαθμισμένο τρόπο προσέγγισης για το καλό του τουρισμού στον τόπο μας.

Γενικότερα πάντως η Ύδρα πρέπει να γίνει προορισμός μεγαλύτερης διάρκειας κυρίως τους φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες. Είναι πράγματι ένας σπουδαίος προορισμός με μοναδικό αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ικανό να φιλοξενήσει τους ανθρώπους της τέχνης, τους ζωγράφους, τους καλλιτέχνες όπως συνέβαινε στο παρελθόν εξασφαλίζοντάς τους ηρεμία και διακριτικότητα, δίνοντας τον χαρακτήρα του κοσμοπολίτικου αριστοκρατικού και χαλαρού νησιού. Πολλές ακόμα ιδέες για ετήσιες συναντήσεις ανθρώπων του κινηματογράφου και της μουσικής θα είχαν εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην ελεγχόμενη αύξηση της επισκεψιμότητας αν συντονιστούν έγκαιρα και με επαγγελματισμό.     

 Δεν θα πρέπει να επιδιώκεται στον προορισμό αυτό η μαζικότητα αλλά η επίσκεψη του ποιοτικού επισκέπτη που θα προσεγγίζει το νησί για τον πολιτισμό, την τέχνη, την ιστορική γνώση και την αρχοντιά που αποπνέει .

Τα καλά νέα που ανακοίνωσε η κα Δημοπούλου είναι ότι φρόντισε η ίδια ώστε να γίνει φωτογράφηση και βιντεοσκόπηση της Ύδρας αλλά και των άλλων νησιών του Αργοσαρωνικού προκειμένου να ενταχθεί στην στοχευμένη προβολή τους. Ήδη αυτό το διάστημα γίνεται μοντάζ ώστε σύντομα να προβληθεί σαν ένα ακόμα επικοινωνιακό εργαλείο μέσα στον Ιούλιο, τόσο στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας όσο και σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Η κα Δημοπούλου κατά τη συζήτηση που είχαμε μαζί της, εξέφρασε την απορία της για τη Σχολή Καλών Τεχνών, το Αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη που είναι κλειστά και δεν έχει τη δυνατότητα να τα επισκέπτεται ο κόσμος. Ενώ τόνισε εμφατικά ότι οι κατεστραμμένοι  μύλοι που βλέπουμε ολόγυρα, σαν στεφάνι στο πέταλό μας, αν αναστηλωθούν θα μπορούσαν να είναι τοπόσημο για το νησί μας.
Η κα Δημοπούλου επίσης κατά την παραμονή της στην Ύδρα συνάντησε τη Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου και συζήτησε τις προοπτικές του Μουσείου, μια και αυτό συνδυάζει άρρηκτα το παρελθόν και τον παρόν, καθώς και η εξαιρετική του ταράτσα ενδείκνυται για αναβαθμισμένου επιπέδου εκδηλώσεις και επισκέψεις εξοικείωσης δημοσιογράφων και Τour operator που μπορούν εντός του διαστήματος Σεπτεμβρίου –Οκτωβρίου  να πραγματοποιηθούν και  σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Συζήτησαν επίσης το ζήτημα της αποκατάστασης του ιστορικού καϊκιού (πέραμα), Ελένη Π. το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο καρνάγιο Κουπετώρη στη Σαλαμίνα, ώστε να γίνει αυτοψία και αν υπάρχει ελπίδα, λόγω της φθοράς του, να αναζητηθεί η δυνατότητα ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Στο περιθώριο των συναντήσεων με άλλους επίσημους προσκεκλημένους συναντήθηκε και συνομίλησε για θέματα δράσεων τουριστικής προβολής με την Πρέσβη της Αργεντινής Carolina Perez Colman και για την προβολή του σημαντικού γεγονότος φιλοξενίας του Αργεντίνικου ιστιοφόρου του πολεμικού ναυτικού της Αργεντινής στην  Ύδρα και στον Πειραιά.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες εξέφρασε η κα Δημοπούλου και μέσω της ιστοσελίδας fonitisydras.com προς την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου για τη ζεστή φιλοξενία και την ξενάγηση που της πρόσφερε στο νησί μας καθώς και για την συνέχιση της άψογης συνεργασίας που έχει ήδη αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. 

Πηγή: fonitisydras.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.