Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Να βρεθεί άμεσα λύση για τα απορρίμματα απαιτούν οι επαγγελματίες της Κέρκυρας

Να βρεθεί άμεσα λύση για τα απορρίμματα απαιτούν οι επαγγελματίες της Κέρκυρας

open_letterΤο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της χωματερής στη Κέρκυρα αναδεικνύουν οι επαγγελματίες του νησιού και ζητούν απεγνωσμένα την άμεση λύση με ανοιχτή επιστολή τους προς τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς

Αρ.Πρωτ. 19 Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής

ΠΡΟΣ : Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό Κοινοποίηση: – Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή

– Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ε.Κουντουρά

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το κλείσιμο της μοναδικής χωματερής εναπόθεσης των απορριμμάτων όλου του Νομού της Κέρκυρας, από την προηγούμενη βδομάδα δημιουργεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου, τη μεγαλύτερη ωρολογιακή βόμβα για την υγεία των κατοίκων και κυρίως των χιλιάδων επισκεπτών μας από κάθε γωνία της γης!

Τα ξενοδοχεία μας αδυνατούν πλέον να κρατήσουν πέραν του δεκαημέρου τα απορρίμματα στα ψυγεία και στους αποθηκευτικούς τους χώρους, αφού και αυτά γέμισαν ασφυκτικά.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Δήμου, της Περιφέρειας και των κατοίκων και συλλόγων της περιοχής Τεμπλονίου και περιχώρων, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε λύση του προβλήματος με αποτέλεσμα η τουριστική Κέρκυρα να είναι πλέον σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων σε κάθε γωνία της και οι επισκέπτες να

αποτυπώνουν τη θλιβερή – επικίνδυνη αυτή κατάσταση, σε φωτογραφίες που πλήττουν την εικόνα όχι μόνο του νησιού αλλά και της χώρας μας.

Οι τουριστικοί, εμπορικοί, επιχειρηματικοί φορείς και το επιμελητήριο της Κέρκυρας σας καλούν στο πλαίσιο της πολιτικής σας ευθύνης να προβείτε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της υγείας τόσο των κατοίκων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών μας, έτσι ώστε να αποτραπεί η ολική καταστροφή του προϊόντος μας.

Εν αναμονή των δικών σας ενεργειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.