Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Αθήνα με επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Εορτή της Κένυα Madaraka Day

Στην Αθήνα με επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Εορτή της Κένυα Madaraka Day

«Ευθύνη» και «Δύναμη», σημαίνει η λέξη «Madaraka» στα Σουαχίλι

Madaraka dayΤο Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Κένυας στην Ελληνική Δημοκρατία συνδιοργάνωσε με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, και σε συνεργασία με την Κοινότητα Κενυατών στην Αθήνα, εκδήλωση με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Κένυας Madaraka Day, η οποία πραγματοποιήθηκε τη  Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στο Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων. Επίσημη παρόμοια διοργάνωση γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, κος Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Ελληνο-Κενυατικής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κος Νίκος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού, κος Αριστομένις (Άρις) Μ. Συγγρός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κενυατών, κος Charles Kingori, και ο Υπεύθυνος Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, κος Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ως εκπρόσωπος της Περιφερειάρχη Αττικής, κας Ρένας Δούρου.

Η Εθνική Εορτή Madaraka Day αποτελεί επέτειο τιμής και μνήμης της πρώτης ημέρας κατά την οποία η Κένυα αποκτά δική της εθνική διακυβέρνηση την 1η Ιουνίου 1963, πριν την πλήρη ανεξαρτησία της από την Μεγάλη Βρετανία, η οποία ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του ιδίου έτους. Η Κένυα, από το 1895, αποτελούσε μέλος του Βρετανικού Προτεκτοράτου Ανατολικής Αφρικής και από το 1920 επίσημη αποικία του Βρετανικού Στέμματος. Οι συστηματικοί εθνικοαπελευθερωτικοί αγώνες του Κενυατικού λαού, που ξεκίνησαν το 1952, είχαν χιλιάδες θύματα. Ένας από τους επικεφαλής των δυνάμεων των αγωνιστών ήταν ο Jomo Kenyatta, ο οποίος, με την απελευθέρωση της χώρας, γίνεται ο πρώτος της Πρόεδρος.

Στα Σουαχίλι η λέξη «Madaraka» σημαίνει «ευθύνη» και «δύναμη».

Η εκδήλωση για την Madaraka Day προσφέρει στους δημότες της πόλης την ευκαιρία να γνωρίσουν μία από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα -αλλά και διεθνώς- χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου, ενισχύοντας τις ήδη άριστες σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ Κένυας και Ελλάδας σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.