Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Οι Στάσεις εργασίας συνεχίζονται σε τρένα, τραμ, μετρό, προαστιακό, αλλά και στα...

Οι Στάσεις εργασίας συνεχίζονται σε τρένα, τραμ, μετρό, προαστιακό, αλλά και στα αεροδόμια από την ΥΠΑ

Προαστιακός ΣιδηρόδρομοςΛόγω των τρίωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, από σήμερα, θα υπάρξουν τροποποιήσεις, στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο – Πάτρα και αντιστρόφως

Οι ημέρες και οι ώρες των απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ως εξής:

Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη (14-15-16 Ιουνίου) από τις 05:00-08:00, από τις 13:00-16:00 και απο τις 21: 00-24:00

Τρίτη 21 Ιουνίου από τις 05:00-08:00,13:00-16:00,21:00-24:00

Τετάρτη 22 Ιουνίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, 24ωρη απεργία.

Για τις αμαξοστοιχίες που τα δρομολόγια τους επηρεάζονται από τις στάσεις εργασίας δεν γίνεται ήδη, με πρωτοβουλία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προκράτηση εισιτηρίων.

Υπενθυμίζεται, πως οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο αντιδρούν στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και την ένταξη του ΟΣΕ στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Από την Τετάρτη τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα πραγματοποιηθούν έως τις 9 το βράδυ, οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας. Την Παρασκευή θα ακινητοποιηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα πενθήμερη απεργία εξήγγειλαν από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Ιουνίου εορτή του Αγίου Πνεύματος έως την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport.

Εάν η απεργία των εργαζομένων υλοποιηθεί, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στις πτήσεις από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια διαμαρτύρονται για την παραχώρηση των περιφερειακών αερολιμένων αλλά και την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως προαπαιτούμενο από τους θεσμούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.