Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας...

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

16-6_Περφ_Κρητης
Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τους Προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, και παρέθεσε δείπνο στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων, τη Πέμπτη 16 Ιουνίου.
16-6_Περιφ_Κρητης
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων

Η Σύνοδος ξεκινά σε κλίμα ενότητας, με τη συμμετοχή 10 εκ των 14 Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών.

Με προεδρεύοντα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και απόντα τον Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλο, αρχίζουν, σήμερα οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. 

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η Μόσχα πρόκειται να στείλει παρατηρητή στις εργασίες της Συνόδου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά από τη παράθεση δείπνου στο Ναυτικό Μουσείο Χανίων στους Προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών στο πλαίσιο της ΑΜΣ της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιουνίου, δήλωσε:

“Νομίζω ότι ήταν μία συγκινητική βραδιά. Μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει η Ελληνική Πολιτεία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τον Πατριάρχη, με τους Μακαριώτατους και τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες. Νομίζω ότι η σύγκλιση αυτής της Συνόδου είναι ένα μεγάλο βήμα στη χιλιόχρονη ιστορία της Ορθοδοξίας. Είναι κέρδος για όλους μας η ενότητα της Ορθοδοξίας. Εκείνοι που χάνουν είναι οι απόντες”.

Η έλευση των δέκα αποστολών των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Εκκλησιών, καθώς και όσων θα παραβρεθούν ως παρατηρητές (εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών δογμάτων, ΜΜΕ) –συνολικά πάνω από 500 άτομα–, αρχίζει να αποτυπώνεται έντονα στη ζωή των Χανίων και του Ηρακλείου, που επηρεάζεται από τα μέτρα υποδοχής των αποστολών. Την ίδια στιγμή, βέβαια, και η κίνηση στις τουριστικές μονάδες έχει τονωθεί έως τη λήξη των εργασιών της Συνόδου, στις 27 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.