Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Μάγεψε το «Σαμοθράκης βήμα» της Ζωής Τηγανούρια και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ....

Μάγεψε το «Σαμοθράκης βήμα» της Ζωής Τηγανούρια και του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμου

  Tiganouria_2 Tiganouria_3-2 Η Παραδοσιακή συναυλία της Ζωής Τηγανούρια ήταν μία εκδήλωση βαθιάς συγκίνησης για όσους γνωρίζουν το νησί της Σαμοθράκης και αισθάνονται τη μουσική Παράδοση ως μία αξία που πρέπει να διατηρηθεί και να εξελιχθεί.

Tiganouria_02Το νέο Παραδοσιακό τραγούδι «Σαμοθράκης βήμα», μία σύνθεση (σε επτάσημο ρυθμό) της Ζωής Τηγανούρια σε στίχους του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου, ερμηνεύτηκε για πρώτη φορά ζωντανά σε κοινό από τον Κωνσταντίνο Τηγάνη και την Πελαγία Μυλωνά, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στη Χώρα Σαμοθράκης.

Tiganouria_03Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής των “Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων εκ Σαμοθράκης” και ήταν ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης κος Θ. Βίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Έβρου κος Δ. Πέτροβιτς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ κος Κ. Εξακουστός, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος κος Δ. Μπουζέλος και πλήθος επίσημων προσκεκλημένων.

Χορηγοί της διοργάνωσης:
– Την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης
– Τον Δήμο Σαμοθράκης Δήμος Σαμοθράκης
– Την AEGEAN AIRLINES Aegean Airlines
– Το ταξιδιωτικό γραφείο Signature Travel Signature Travel

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.