Αρχική Αεροπορικά Νέα Η ETIHAD AVIATION GROUP ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ...

Η ETIHAD AVIATION GROUP ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ $ 1,2 ΔΙΣ

Etihad AirwaysΗ Etihad Airways, η Etihad Airport Services, η airberlin, η Air Serbia, η Air Seychelles και η Alitalia συγκέντρωσαν με μεγάλη επιτυχία $500 εκατ. δολάρια επιπλέον, σε μια δεύτερη πλατφόρμα συναλλαγών χρηματοδότησης, μετά την βραβευμένη περσινή επιτυχία των ομολόγων η οποία συγκέντρωσε $700 εκατ. δολάρια.

Σχετικό roadshow ανακοινώθηκε την Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 με θετική ανταπόκριση από τη διεθνή οικονομική κοινότητα, που ακολουθήθηκε από την επίσημη έναρξη της συναλλαγής μια εβδομάδα αργότερα, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Aviation Group, δήλωσε: «Με αυτή τη δεύτερη επιτυχημένη συναλλαγή, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές συνεχίζουν να δείχνουν την πίστη τους στην ιστορία της Etihad Airways Partners»

«Η στρατηγική μας βασίζεται στους συνεργάτες μας, οι οποίοι δημιουργούν το σύνολο ενός ομίλου, που μπορούν να συνεργαστούν για τη βελτίωση των εσόδων, τη μείωση του κόστους και την δυνατότητα για νέες συναρπαστικές επιχειρηματικές συνέργειες».

«Η συναλλαγή αυτή δείχνει τη δύναμη του εν λόγω ομίλου, καθώς και τη δύναμη των μεμονωμένων μελών της. Αυτή η δεύτερη δόση των συνδυασμένων κεφαλαίων συγκέντρωσης είναι μέρος της μακροχρόνιας στρατηγικής των εσόδων μας».

Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη συναλλαγή θα χρησιμοποιηθούν και πάλι σε μεγάλο βαθμό για κεφαλαιουχικές δαπάνες και επενδύσεις στον στόλο, καθώς και για την αναχρηματοδότηση, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου της αεροπορικής εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια μιας σειράς συναντήσεων στο Άμπου Ντάμπι, στο Ντουμπάι και σε διεθνείς συζητήσεις μεταξύ των επενδυτών στο Λονδίνο, τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές, τέθηκε το κοινό όραμα και οι στρατηγικές των αεροπορικών εταιρειών στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αυτά υπογράμμισαν τις αυξανόμενες πρωτοβουλίες συντονισμού του δικτύου και την ανάπτυξη των εσόδων, σε συνδυασμό με την κοινή προμήθεια και επιχειρηματικές συνέργιες, σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες.

Τα κεφάλαια αυτά ανέκυψαν μέσα από ένα όχημα ειδικού σκοπού, την EA Partners II B.V. ADS Securities, την Anoa Capital, την Goldman Sachs International και την Integrated Capital που ενεργούν ως Ενδιάμεσοι Πράκτορες και Κοινοί Διαχειριστές.

Η Etihad Airways είχε λάβει μια μακροπρόθεσμη Αξιολόγηση «Α», με σταθερές προοπτικές, από τον οίκο Fitch Ratings.

Η αρχική πλατφόρμα συναλλαγής χρηματοδότησης της Etihad Airways Partners έχει αναγνωριστεί κατά τους τελευταίους μήνες με τα σημαντικά βραβεία, Καινοτόμα Συναλλαγή της Χρονιάς από το περιοδικό AirFinance, Κορυφαία Συμφωνία της Χρονιάς για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική από την Διεθνής Χρηματοδότηση Αγοράς (IFR) και Κορυφαία Συμφωνία Χρέους της Χρονιάς για τη Μέση Ανατολή από την Global Transport Finance. Νωρίτερα αυτό το μήνα, απέσπασε το βραβείο Κορυφαία Συμφωνία Εταιρικής Χρηματοδότησης από τον Association of Corporate Treasurers (ACT ME).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.