Αρχική Αεροπορικά Νέα ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΩΝ $700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ETIHAD AIRWAYS PARTNERS

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΩΝ $700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ETIHAD AIRWAYS PARTNERS

Etihad Airways Partners
Η οικονομική ομάδα της Etihad Airways απεικονίζεται μετά την ορόσημη οικονομική συναλλαγή των $700 εκατομμυρίων για την Etihad Airways Partners η οποία βραβεύτηκε ως η Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς από την Airfrance Journal στο Μαϊάμι. Από αριστερά: Ulf Huttmeyer, Οικονομικός Αντιπρόεδρος, Bassam Al Mossa, Αντιπρόεδρος Corporate Investments and Subsidiaries, Ricky Thirio,n Group Treasurer, James Rigney, Οικονομικός Διευθυντής και Nader Al Salim, Executive Director της Goldman Sachs.

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ $700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΗΣ ETIHAD AIRWAYS PARTNERS ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ AIRFINANCE JOURNAL ΩΣ Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Η οικονομική συναλλαγή των $700 εκατομμυρίων της Etihad Airways Partners (EAP), ορόσημο για το 2015, αναγνωρίστηκε με ένα τρίτο πολύ σημαντικό βραβείο, με την τιμητική διάκριση, πιο Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς από το αναγνωρισμένου κύρους περιοδικό Airfrance Journal.

Η πενταετής συμφωνία αφορά την Etihad Airways, τη θυγατρική της εταιρείας Etihad Airport Services και πέντε συνεργάτες του αερομεταφορέα – την airberlin, την Air Serbia, την Air Seychelles, την Alitalia και την Jet Airways – μέλη της EAP.

Καθώς θεωρήθηκε η πρώτη ενωτική οικονομική συμφωνία του είδους της στη βιομηχανία των αερομεταφορών, η ανατρεπτική συναλλαγή έγινε με σκοπό να χρηματοδοτήσει την επέκταση της EAP.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, παρευρέθηκε στην απονομή βραβείων που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Μαϊάμι, με την οικονομική του ομάδα, τον Οικονομικό Διευθυντή, James Rigney και τον Group Treasurer, Ricky Thirion.

Ήταν η τρίτη επιτυχία της EAP μέσα σε τόσους μήνες η οποία εξασφάλισε δύο ακόμη μεγάλα βραβεία για την ίδια συμφωνία – «Συνεργασία της Χρονιάς για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική» από τον οργανισμό έρευνας αγοράς International Financing Review (IFR) – και «Συμφωνία Χρηματοδότησης Χρέους της Χρονιάς για τη Μέση Ανατολή» από το Global Transport Finance, ένα κορυφαίο παγκόσμιο οικονομικό περιοδικό με βάση την Αγγλία.

Η Airfinance Journal επικρότησε τον χειρισμό της Etihad Airways για την εκτέλεση της συμφωνίας αφού έπεισε τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο για το μοναδικό επαγγελματικό μοντέλο της, το οποίο δημιούργησε ο αερομεταφορέας, με έδρα το Άμπου Ντάμπι, εν μέσω δύσκολων οικονομικών συνθηκών.

Μιλώντας στο Μαϊάμι, o James Hogan δήλωσε: «Η καινοτομία είναι στην καρδιά όλων όσων κάνουμε μέσω των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μας στην Etihad Airways και τους συνεργάτες μας. Η σειρά βραβείων με τα οποία έχουμε διακριθεί αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη που είχαν οι θεσμικοί επενδυτές στην επιτυχημένη και μοναδική στρατηγική μας, η οποία σχετίζεται κυρίως με τη δημιουργία συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων στις οποίες έχουμε επενδύσει».

«Στο άκρως ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον που λειτουργούμε, τα πάντα έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την αύξηση της αποδοτικότητας για κορυφαία ανάπτυξη. Ατομικά, κάθε ένας από τους συνεργάτες χτίζει μία ολοένα και πιο δυνατή επιχείρηση. Αλλά ομαδικά, αυτή η συναδελφικότητα γίνεται ακόμη δυνατότερη. Αυτή η επιτυχημένη συναλλαγή αναγνωρίζει και επικροτεί αυτή τη δύναμη».

Ο κ. Hogan μίλησε με εγκωμιαστικά σχόλια για την οικονομική του ομάδα, η οποία ηγείται από τον James Rigney, για την προσεκτική επιμέλεια της μεγάλης αυτής και καινοτόμας συναλλαγής που τράβηξε τα βλέμματα των διεθνών αγορών.

Πρόσθεσε ακόμη: «Ο James και η ομάδα δούλεψαν εξαιρετικά σκληρά για να προσεγγίσουν τη διεθνή κοινότητα επιδεικνύοντας τα ισχυρά προνόμια ενός επαγγελματικού μοντέλου που οδηγεί ξεκάθαρα σε μεγαλύτερη λειτουργική αποδοτικότητα σε ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν μία τέτοια στρατηγική δεν έχει εφαρμοστεί ή δοκιμαστεί στο παρελθόν».

Η Airfinance Journal είναι μία διεθνής αυθεντία σε οικονομικές συναλλαγές αεροσκαφών, στην ένωση αερομεταφορέων και παρόχους κεφαλαίων προσφέροντας ειδήσεις, αναλύσεις και αποκλειστικές συνεντεύξεις. Οι συνδρομητές αποτελούνται από αερομεταφορείς, αερολιμένες, τράπεζες, οικονομικά ινστιτούτα, εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων, δικηγόρους, διαχειριστές κεφαλαίων και συμβούλους.

Ο Geoff Hearn, Technical Editor της Airfinance Journal, δήλωσε: «Σε ένα έτος κατά το οποίο η ποιότητα των καταχωρήσεων ήταν εξαιρετικά υψηλή, η Οικονομική Πλατφόρμα $700 εκατομμυρίων της Etihad Airways Partners ξεχώρισε ως η «Καινοτόμα Συμφωνία της Χρονιάς».

«Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από διάφορες πτυχές της συμφωνίας, και πιο συγκεκριμένα από τη δυνατότητα οικονομικής διαχείρισης σε ένα ασταθές περιβάλλον. Η συμφωνία ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή καθώς επισφραγίστηκε σε ένα πλαίσιο επιδείνωσης των συνθηκών της αγοράς δανειακών κεφαλαίων».

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Etihad Airways συμμετείχε σε ένα διεθνές roadshow στο Άμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, με υποστηρικτή την ηγετική συμβουλευτική εταιρεία Goldman Sachs, την ADS που έχει ως βάση της τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Anoa Capital. Μέσω του χορηγού Etihad Airways Partners BV, ο όμιλος κατάφερε επιτυχώς να αυξήσει τα κέρδη του σε $500 εκατομμύρια, αυξάνοντάς τα μέσα σε λίγες μέρες $200 εκατομμύρια μετά από την αύξηση ενδιαφέροντος από τη διεθνή οικονομική κοινότητα.

Τα αυξημένα κέρδη, τα οποία θα διαχωριστούν στα επτά μέλη της EAP, στοχεύουν στην ανάμειξη των κεφαλαιουχικών δαπανών και επενδύσεων σε στόλο, όπως και στην αναχρηματοδότηση, εξαρτώμενη στις ατομικές ανάγκες κάθε επιχειρηματικής μονάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.