Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην υπερφορολόγηση του τομέα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ στη...

Στην υπερφορολόγηση του τομέα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, βάζει υποψηφιότητα στον ΣΕΤΕΣτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου, την οποία χαιρέτισαν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος του ΚΟΤ, κ. Άγγελος Λοΐζου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης.
 

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στην υπερφορολόγηση του τομέα στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια που γίνεται στην Κύπρο, ώστε ο ΦΠΑ από το 9% να μειωθεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρεάδης ανέφερε πως,

” Ξεκάθαρα η χώρα μας έχει δημιουργήσει μια σειρά φορολογικών αντικινήτρων τόσο για την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και για την προσέλκυση σχετικών επενδύσεων. Από τη μελέτη προκύπτει ότι η χώρα τερματίζει τελευταία σε αυτή την κούρσα, τόσο στους φόρους επενδύσεων όσο και στους φόρους λειτουργίας, με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση, την Κροατία δεύτερη, την Τουρκία τρίτη, την Ισπανία τέταρτη και την Ιταλία πέμπτη.

Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα απέχει από το ζητούμενο ελαστικό και θελκτικό φορολογικό πλαίσιο της πλειονότητας των ανταγωνιστριών χωρών. Ενδεικτικά αναφέρω τον υψηλό βασικό φορολογικό συντελεστή επί των κερδών, την μεγάλη γραφειοκρατική επιβάρυνση των ελληνικών επιχειρήσεων, την κατάργηση των απαλλαγών ΦΠΑ στα νησιά και φυσικά τις οκτώ αλλαγές ΦΠΑ διαμονής και εστίασης από το 2008 έως και σήμερα. Ειδικά η τελευταία αλλαγή επηρεάζει καταλυτικά τις τουριστικές επιχειρήσεις αφού ουσιαστικά διπλασιάσαμε το ΦΠΑ του μοναδικού τομέα που κατά γενική ομολογία πιστεύουμε ότι μας υποστηρίζει έμπρακτα στην προσπάθεια μας να βγούμε από την κρίση. Και έχουμε δει όλοι τα αποτελέσματα: οι εισπράξεις ΦΠΑ το 2015 αυξήθηκαν κατά 12 εκατ. ευρώ, δηλαδή ούτε καν ένα τοις χιλίοις!

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου το 2017 να επανέλθουν οι συντελεστές ΦΠΑ σε ανταγωνιστικά επίπεδα, διαφορετικά, η πραγματικότητα θα είναι πολύ δύσκολη για τους νόμιμους επιχειρηματίες που αγωνίζονται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. “
 

Στο ευρύτερο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η εμβάθυνση της συνεργασίας ΣΕΤΕ – ΣΤΕΚ, καθώς και η πιθανότητα δημιουργίας του Marketing Cyprus, στο πρότυπο της Marketing Greece, παρέχοντας τεχνογνωσία στην Κύπρο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.